Новини от област Стара Загора и България

Фолклорен спектакъл обедини старозагорци в последната вечер на BEERФЕСТЪТ 2022

1331 05/09/2022 14:18 Култура
Фолклорен спектакъл обедини старозагорци в последната вечер на BEERФЕСТЪТ 2022
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Грандиозен финал поставиха Deep Zone Project и NADIA, Богдана Петрова и Деси Добрева, заедно с Лудо Младо Бенд

 Фолклорен спектакъл обедини старозагорци в последната вечер от Beerфестът 2022 в Стара Загора. Изцяло посветена на българския фолклор и етно музиката, тя събра едни от най-познатите родни певци и артисти на сцената за грандиозен финал. Старт на емблематичното музикално шоу даде съчетанието на български ритми с електронна денс музика на групата Deep Zone Project и нежният вокал NADIA. Последва ги певицата с ангелски глас – Богдана Петрова, която предизвика фурор у всички присъстващи и се погрижи усмивките да не слизат от лицата им. Честта да закрият вечерта и целия бирен фестивал, се падна на огнената самодива на българския фолклор – Деси Добрева и неповторимите музиканти от Лудо Младо Бенд, които накараха публиката да пее с цяло гърло под звездите.

Посетителите, във всеки от дните на фестивала, успяха да се насладят на незабравима музикална програма и качествено пиво. Освен на добре познатите продукти от портфолиото на ЗАГОРКА, гостите имаха възможността да опитат и специално създадената по повод 120-годишнината на пивоварната в града бира – „Юбилейно“. С всяко закупено лимитираното пиво, присъстващите подкрепят Загорка Зелен Фонд, който се ангажира да реализира добра кауза, обвързана със Стара Загора и региона.

За забавлението на присъстващите през цялото време се грижеха и специално организираните допълнителни активности от Heineken Silver, Birra Moretti, Ариана и пивоварна Загорка. Те им дадоха шанса да си спечелят страхотни награди, докато се забавляват със семейство и приятели. За веселото изживяване и на по-малките се погрижиха и от прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур“, като им предоставиха възможност за стрелба с стреля с лък, обличане на ризница и демонстрации с меч и др.

След края на всяка от фестивалните вечери старозагорци и техните гости можеха да се възползват от безплатната автобусна линия, създадена в подкрепа на кампанията „Когато шофираш, никога не пий“, която ЗАГОРКА, част от корпорация Heineken, насърчава. Както всяка година, така и сега, се проведе и инициативата „Бира за смет“, която обеща на всеки еко ентусиаст, предал пълно чувалче с пластмасови и кен опаковки от бира, допълнително безплатно пиво.

„Beerфестът“ се провежда от 2015 г. и през годините постепенно се превръща във важна част от календара с културни събития на Стара Загора. Негови организатори още от старта му са пивоварна ЗАГОРКА и Община Стара Загора, а основен партньор през последните години са магазини „АЯКС“. Събитието се реализира и с подкрепата на технически хипермаркет „Багира“, ресторанти „Щастливеца“ и Екопак България.

 

Коментари към новината

Още новини от Култура