Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Млад мъж нахлу в заведение с нож и прободе непознат клиент

Млад мъж нахлу в заведение с нож и прободе непознат клиент
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

28-годишен стар познайник на полицията предизвика паника в заведение в Стара Загора, размайхвайки нож със закани за убийство.

Младият мъж нахлул в заведението на 2 септември около 22,30 часа с нож в ръка и започнал да заплашва персонала и клиентите. Насочил насочил се конкретно към непознат за него младеж на 25 години. Започнал да му отправя закани, че ще го наръга и заколи, след което му нанесъл прободна рана в лявото бедро.

Пострадалият бил откаран в болница, където е прегледан и освободен за домашно лечение. След подаден сигнал на място пристигнал полицейски екип. Л.К. оказал съпротива на служителите на реда и започнал да ги обижда с нецензурни думи.

Л.К. е осъждан три пъти. Една от присъдите му е за същите по вид престъпления - закана за убийство и хулиганство, а останалите за противозаконно държане на оръжие и наркотични вещества. През 2021 г. е освободен от затвора.

Обвиняемият е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Внесено е искане в Районен съд - Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред