Новини от област Стара Загора и България

Кандидатите на ГЕРБ-СДС в Стара Загора тръгват към изборите, за да решат политическата криза

Кандидатите на ГЕРБ-СДС в Стара Загора тръгват към изборите, за да решат политическата криза
Съдържание от ГЕРБ-СДС Съдържание от ГЕРБ-СДС

Кандидатите на ГЕРБ-СДС в Стара Загора откриха официално предизборната си кампания в пространството на лапидариума в Регионалния исторически музей в присъствието на десетки симпатизанти и поддръжници.

Тук бяха и много от успешните експерти на ГЕРБ и СДС през годините – кметове, общински съветници, ръководители в община Стара Загора, осъществили голяма част от модерните проекти, дали ново лице на града и общината.

Двадесет и двамата кандидати за народни представители бяха представени от областния координатор на ПП ГЕРБ – Стара Загора, Радостин Танев:

„В годините доказахме, че можем да се преборим и с това, което ни беше оставено през последните няколко месеца и посочено за нормално. За мен не е нормално цените да бъдат такива, не е нормално хората да са притеснени, когато влизат в магазините. Не е нормално да се обяснява, че най-нормалното нещо е да се контактува с посредници, които по един или друг начин вредят на страната.

За мен не е нормално Старозагорски регион да бъде в това състояние, в което се опитват да го сложат с така вече известния план за Марица-изток. Но заедно с хората, които ще представим след малко и с останалите, които ни подкрепят, няма да позволим да бъде продаден региона ни, няма да позволим той да стане разменна монета за нечии добри изживявания. Ние заставаме зад региона си, защото знаем, че можем да се справим с това, което ни очаква“, каза Радостин Танев.

Областният координатор на ГЕРБ представи един от най-успешните кметове на партията в региона – кмета на община Мъглиж Душо Гавазов:

„Всички ние видяхме как в продължение на година и половина самозвани експерти с доста солидни дипломи от престижни университети, къде валидни, къде невалидни, се опитаха да оправят държавата. Да, оправиха я по безспорен начин. Направиха така, че хората да се мразят помежду си. Това бяха хора, които посегнаха на живия организъм, наречен държава, по простата причина, че искаха да изчегъртат 140 кмета от лицето на България. Това бяха хора, които направиха думата кмет мръсна дума през международната общност. Аз сериозно се опасявам, че ако продължават нещата така, догодина ще има липса на кандидати не само за учители и лекари, но и за кметове.

Ние трябва да задействаме нашия инстинкт за самосъхранение срещу подобна политика. Искам да поздравя тези достойни хора, които са част от листата, и да им кажа, че те не са най-добрите. В ГЕРБ има поне още две дузини толкова добри, колкото тях. Затова, подарете на бъдещите министри един чифт цървули, за да не забравят, че са вървяли по тази земя, преди да станат министри. И ако всички министри са като този човек – Красимир Вълчев, водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Старозагорско, управлението ще бъде повече от успешно“, посочи д-р Душо Гавазов.

Красимир Вълчев също отправи свое приветствие към присъстващите:

„Последните 18 месеца не само ни сплотиха, но и показаха колко негодна е нашата алтернатива, колко негодна е промяната. Дойдоха, управляваха ни организирана група от професионални шарлатани, които действаха като телефонни измамници. Те обещаваха почтеност, а в същото време грабеха с комисионерски схеми. Обещаваха по-високи доходи, а в същото време ги вземаха с инфлацията, като я стимулираха. Те мразят ГЕРБ, защото е символ на градивното начало.

Ние знаем, че трябва да правим добри неща за хората, ако искаме да ни преизберат. Те вярват, че могат само да лъжат и пак да бъдат преизбрани.

Днес ние имаме още повече самочувствие и мотивация да се изправим пред нашите съграждани и да поискаме тяхното доверие. Никой не може да ни отнеме самочувствието и всичко, което сме направили. Длъжни сме да върнем нормалното, градивното начало. Единственият шанс да се справим с кризите е да се справим с политическата криза. А най-добрият начин да се справим с политическата криза е 1 милион българи да гласуват за ГЕРБ“, подчерта Красимир Вълчев.

Ето и пълната листа на кандидатите за народни представители на коалиция „ГЕРБ-СДС“ в 27-ми избирателен район – Стара Загора:

1. Красимир Георгиев Вълчев е завършил „Финанси” в Икономически университет – Варна. Министър на образованието и науката по време на 44-ото Народно събрание. В периода 2002 – 2009 г. работи на различни длъжности в Министерството на финансите. От септември 2009 г. до февруари 2017 г. е главен секретар на Министерството на образованието и науката. Народен представител в 46-ото и 47-мото Народно събрание на Република България.

2. Маноил Минчев Манев е докторант по „Национална сигурност“ в Академия на МВР, Магистър по история Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, бакалавър по национална сигурност от Академия на МВР. 13 години е бил служител в Криминална полиция в МВР. Създател е и директор на Частен професионален колеж по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец“ – Стара Загора. Бил е и заместник областен управител на област Стара Загора. Народен представител в 43-ото, 44-ото, 45-ото, 46-ото и 47-мото Народно събрание на Република България

3. Илиана Петкова Жекова е магистър по „Социални дейности“ и по „Психология“ от Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Била е социален работник в Дирекция „Социално подпомагане“ – Казанлък, след това директор на дирекция „Бюро по труда“ – Казанлък към Агенция по заетостта. Народен представител в 45-ото, 46-ото и 47-мото Народно събрание на Република България. В последния парламент е била член на Комисията по труда, социалната и демографската политика и Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта

4. Арх. Мартин Паскалев Паскалев е завършил специалност „Архитектура“ в Университет по архитектура, строителство и геодезия – София. Работи като архитект-проектант. Общински съветник от ПП ГЕРБ, мандат 2019 – 2023 г. в ОбС – Стара Загора. Председател на Постоянна комисия по териториално и селищно развитие и транспорт

5. Методи Михайлов Марков е магистър по специалност „Педагогика“ и „Публична администрация“ от Академията на МВР. Работил е в Националната служба за сигурност. Бил е началник на звено „Инспекторат“ в Община Стара Загора и два мандата заместник-кмет на Община Мъглиж. Кметски наместник е на село Шаново за мандат (2019 – 2023 г.). Председател е на Стрелкови клуб „Ронин“ – Стара Загора, Многократен държавен шампион е по динамична стрелба в различните категории оръжия.

6. Иван Станчев Станчев е завършил специалност „Изчислителна техника“ във ВМЕИ – Варна и „Финанси“ в УНСС – София. Заемал е различни ръководни длъжности в частния сектор. Председател е на Общинския съвет на Чирпан и общински ръководител на ГЕРБ в Чирпан.

7. Александър Красимиров Кьосев е завършил специалност „Политически науки с международни отношения“ в Университет за национално и световно стопанство – София. Бивш зам.-председател на Студентска асоциация за изследване на международните отношения. Работи в Telus International като специалист по анализиране и модериране на съдържание в социални мрежи

8. Зорница Петкова Георгиева е завършила СОУ „Гео Милев“ в Раднево. Занимавала се е с частен бизнес. Кмет е на село Ковачево за мандат (2019 – 2023 г.).

9. Светозар Тодоров Ялъмов е завършил специалност „Публична администрация“ в Технически университет – Габрово. Работи в сферата на строителния бизнес.

10. Анастасия Христова Гидикова е магистър по „Маркетинг и мениджмънт“. Завършила е Академия за управление „Серго Орджаникидзе“, Москва със специалност „Икономика и управление на производството“, Стопанска академия “Проф. Д. Ценов”, Свищов с квалификация „Здравен мениджмънт“ и Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“ със специалност „Учител по икономика“. Докторант и хоноруван преподавател в Стопански факултет на „Тракийски университет“ в Стара Загора. Има дълъг управленски и административен опит в различни сфери на стопанския живот, общинската и държавна администрация. Вещо лице за изготвяне на икономически и счетоводни експертизи към Окръжен съд – Стара Загора. Общественик и пряк участник в инициативи в полза на обществото, хората и децата в нужда. Регионален председател за Южна България към една от най-големите международни благотворителни организации.

11. Мехмед Алиев Мехмедов е лекар. Завършил е Висшия медицински институт в Стара Загора (днес Медицински факултет на Тракийски университет). Има специализации по обща и трудова медицина. Към момента работи в Център за спешна медицинска помощ – филиал Казанлък

12. Тихомир Грудев Динев е ветеринарен лекар. Завършил е Ветеринарномедицинския факултет на Тракийски университет в Стара Загора и семестриално специалност „Агрономство“. Има богат професионален опит в различни животновъдни ферми. Бил е кмет на село Княжевско за мандат (2007 – 2011 г.). Към момента работи в най голямата кравеферма в България

13. Тодор Димитров Тодоров е минен инженер. Бакалавърската си степен завършва в Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ – София. Работи в минно-енергийния комплекс „Марица изток“

14. Донка Ганчева Христова има бакалавърска степен по специалност „Стопанско управление“ и магистърска степен по специалност „Управление на проекти“ от Технически университет – Габрово. Работила е в различни сфери на частния бизнес. Към момента се занимава с търговия

15. Емил Тихомиров Енчев е завършил специалност „Медицина“ в Тракийски университет – Стара Загора. Асистент е по хирургия към катедра „Хирургични болести и Анестезиология” при Медицински факултет на Тракийски университет

16. Десислава Пламенова Тинева е завършила бакалавърска степен по специалност „Макроикономика“ и магистърска степен по специалност „Публична администрация“ във Великотърновския университет. До края на 2018 г. работи като младши експерт „Програми и проекти“ в Община Казанлък, а към момента е младши експерт „Обществени поръчки“

17. Димитър Христов Пандазиев е завършил СПТУ по машиностроене със специалност „Оператор на металорежещи машини“. Кмет е на село Богомилово, община Стара Загора за мандат (2019 – 2023 г.)

18. Стоян Крумов Чачкаров е електроинженер. Завършил е Технически университет – Габрово. Има множество квалификации в различни учебни центрове и богат професионален опит в сферата на производството. Към момента е оператор на подстанция и мониторинг в частно дружество

19. Надя Трендафилова Карбанова е магистър по „Медицина“ от Тракийски университет – Стара Загора, бакалавър по специалност „Обща психология“ от Югозападен университет – Благоевград, магистър по „Здравен мениджмънт“ от Стопанска академия „Димитър Ценов“ – Свищов, семестриално е завършила степен магистър по специалност „Политическа психология“ във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Работила е като офис мениджър, лекар ординатор в Инфекциозно отделение в Стара Загора, директор на Дом за пълнолетни лица с физически увреждания. Към момента е управител на Социална услуга „Асистентска подкрепа“ в Стара Загора. Председател е на Дружеството на психолозите в България – клон Стара Загора, хоноруван преподавател в катедра „Социални дейности“ в Тракийски университет, обучител на служители в социалната сфера

20. Теньо Динев Тенев е завършил специалност „Зооинженерство“ в Тракийски университет в Стара Загора. От 2010 г. към момента е бил кмет на кметство и кметски наместник на село Малко Кадиево, община Стара Загора

21. Емил Любославов Трифонов е магистър-електроинженер от Технически университет – Габрово. Към момента работи в „Мини Марица-изток“ ЕАД. Член е на МГЕРБ – Стара Загора.

22. Радослав Пламенов Георгиев е завършил бакалавърска степен в Националната спортна академия със специалност „Спортен мениджмънт“. Той е един от най-добрите състезатели на националния отбор по класическа борба, категория 130 кг. Многократен носител на престижни републикански и международни награди. През 2022 г. е удостоен със званието „Почетен гражданин на Мъглиж“.

Коментари към новината

Още новини от Политика