Новини от област Стара Загора и България

Спортна стрелба

Старозагорски стрелкини с лични рекорди на пистолет от турнира "Стоян Пенчев"

2414 30/08/2022 13:00 Спорт Стара Загора
Старозагорски стрелкини с лични рекорди на пистолет от турнира Стоян Пенчев
Автор: Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

В Стара Загора приключи Държавния турнир по спортна стрелба "Стоян Пенчев", посветен на основателя на този спорт в града, дългогодишен треньор и шампион на стрелба с пистолет. Турнирът се проведе по Програма "Децата и спортния клуб 2022" под егидата на Министерство на Младежта и Спорта.

В турнира взеха участие млади състезатели от пет клуба в страната - Пловдив, Стара Загора, Габрово, Казанлък и Търговище.

"Това беше състезание, в което деца, юноши и младежи реализираха по няколко старта с пистолет и пушка. Трябва да отбележа все по-устойчиво представящите се Мария Атанасова и Моника Петрова със Спортния пистолет на 25 м, които заеха призови места", каза за Divident.EU след финала на турнира главният организатор и ръководител на старозагорския стрелкови клуб "Августа 1992" Георги Кочеренко".

Точно на именния си ден Мария Атанасова си подари личен рекорд от 552 точки, класирайки се на първо място в дисциплината с пистолет на 25 метра, а Моника Петрова се класира на второ място също с личен рекорд от 532 т.

При момичетата на пушка шампион стана Виктория Василева в дисциплината 30 изстрела легнал. Илиян Иванов е шампион при юношите на пушка в три положения - легнал, прав и коляно. Ивайло Иванов е трети при юношите с пушка.

"Добри резултати постигна и Мартин Станчев, който записа и първото си участие в бързата стрелба по пет завъртащи се мишени. Добре се изяви и Антон Карафизиев, следващата година се надявам да го видим в битката за медалите на Държавното първенство", допълни Георги Кочеренко.

Той се надява от подрастващите да израстне нова смяна медалисти, за да има възход в спортната стрелба на Стара Загора, чиято школа да продължи да разнася по света славата на техните успехи.

Коментари към новината

Още новини от Спорт