Новини от област Стара Загора и България

Избори 2022

Доц. Атанас Славов: Очакваме реформистко управление с участието на "Демократична България"

Доц. Атанас Славов: Очакваме реформистко управление с участието на Демократична България
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

„Демократична България“ регистрира листата си в Стара Загора, водач отново е доц. Атанас Славов. Този път юристът-конституционалист и преподавател по публично-правни науки в СУ „Климент Охридски“ внесе документите в РИК – Стара Загора на хартиен носител, без електронен подпис.
Втори в листата на „Демократична България“ е инж. Димитър Чорбаджиев, общински съветник и председател на Постоянната комисия по общинска собственост и стопанска политика в Общинския съвет Стара Загора, член на националното ръководство на „Демократи за Силна България”.

Третото място е за Теньо Димов Арабаджиев – финансист от частния сектор с опит в престижни международни компании. Четвърта в листата на партията е Ива Светлозарова Радева – магистър по икономика от Икономически университет, Варна.
Петата позиция в листата е за Д-р Таня Койчева Андреева - лекар, специалист по педиатрия и детска ревматология.
Кандидатдепутатите са представители на различни сектори, хора с висок професионализъм. Заявката ни е за разумно и отговорно управление на страната. В листата има млади хора, които за първи път участват в избори. Те обаче са доказани професионалисти, подчерта доц. Славов.

„Искаме да покажем, че „Демократична България“ може да привлича млади хора, да се обновява. Разчитаме да имаме на тези избори по-силно представителство в парламента. Целта е следващото управление да е дясно центристко. Надявам се на силно реформистко управление в следващия парламент, в което да участваме и ние. Ще очертаем приоритетите за страната като ефективен член на ЕС и НАТО. Трябва с ясна програма и цели да постигнем промените, от които се нуждаем. „ДБ“ е гарант за европейското бъдеще на страната. Настояваме максимално да се откъснем от орбитите на зависимост от руските геополитически интереси. Наша цел е да препотвърдим активното си членство в ЕС и да сме независими от Русия“, каза водачът на листата.

Той допълни, че „Демократична България“ не е участвала в разработването на териториалния план за Стара Загора. „За нас обаче е важно регионът да има бъдеще. Той е енергийното сърце на страната. В тази енергийна криза не можем да поставяме под въпрос сектор енергетика в региона. Корекцията в плана от тук нататък може да стане в МС, в изпълнителната власт“, каза доц. Славов.


Ето и пълната листа на „Демократична България" в Стара Загора:

1 Атанас Владиславов Славов
2. Димитър Здравков Чорбаджиев
3. Теньо Димов Арабаджиев
4. Ива Светлозарова Радева
5. Таня Койчева Андреева
6. Георги Колев Георгиев
7. Александър Евгениев Сандев
8. Николай Стефанов Петков
9. Светлана Жекова Атанасова
10. Надя Милчева Недялкова-Колева
11. Пламен Христов Костов
12. Борислав Руменов Вълчев
13. Силяна Юриева Божилова
14. Иван Георгиев Лапчев
15. Николай Димитров Денев
16. Димитър Илков Басамаков
17. Методи Йорданов Маринов
18. Янко Тодоров Янков
19. Нейчо Колев Нейчев
20. Станислав Сашков Петков
21. Магдалена Владимирова Овчарова
22. Румен Стефанов Димитров

Коментари към новината

Още новини от Политика