Новини от област Стара Загора и България

Избори 2022

"Възраждане" регистрира листа с 11 кандидати за народни представители в Стара Загора

Възраждане регистрира листа с 11 кандидати за народни представители в Стара Загора
Автор: Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

ПП "Възраждане" внесе за регистрация листа с 11 кандидат-депутати в Районната избирателна комисия на Стара Загора. Кандидатите бяха водени от председателя на старозагорската организация Искра Михайлова, която отново води листата.

Ето всички имена:

1. Искра Михайлова - гр. Стара Загора, висше образование, специалност "Връзки с обществеността" от БСУ, гр. Бургас. Председател е на Общинската организация на Възраждане в Стара Загора, член на Организационния съвет на „Възраждане“, Народен представител от 47-то Народно събрание от парламентарната група на Възраждане, Общински съветник на Възраждане в Общински съвет Стара Загора в периода 2019 – 2021 г. Семейна с едно дете.

2. Димитър Пашев – гр. Казанлък, висше образование, магистър по „Управление на образованието“ от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Велико Търново, учител по български език и история, председател на шахматен клуб. Председател е на Общинската организация на „Възраждане“ в Казанлък, член на Организационния съвет на „Възраждане“.

3. Даниел Проданов - гр. Стара Загора, висше образование, специалност "Български език и история" от ПУ "Паисий Хилендарски, гр. Пловдив, работи като учител по Български език и История. Областен координатор е на Възраждане за Област Стара Загора. Семеен с две деца.

4. Яна Динева – гр. Стара Загора, право във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”. Заместник - председател е на Общинската организация на „Възраждане“ в Стара Загора, главен специалист към парламентарната група на Възраждане в 47-то Народно събрание. Семейна с едно дете.

5. Ива Ангелкова – гр. Стара Загора, висше образование, Магистър инженер „Техника и технологии за опазване на морето и околната среда“, 10 години опит в областта на екологията и 10 години като инженер качество в производствени компании. Секретар е на Общинската организация на Възраждане в Стара Загора, Общински съветник в Общински съвет Стара Загора от 2021 г. до момента. Семейна с две деца.


6. Д-р Калин Калинов – гр. Казанлък, доктор по Химия от БАН, магистър по „Анализ и контрол на храните“, изучава магистратура „Вероятности, актюерство и статистика“ в СУ „Климент Охридски“, работи в голяма международна компания като извършва дигитализация на химически заводи.

7. Тодор Делчев – гр. Стара Загора, висше образование, Магистър инженер „Автоматика, информационна и управляваща техника“ от ТУ, гр. Габрово, работи по специалността си от 10 години, като от 4 от тях пряко в енергетиката на Република България.

8. Симеон Шопов – гр. Казанлък, висше образование, Магистър "Авиоинженер" от ТУ София, работи като програмист, на 33 години, семеен. Заместник - председател е на Общинската организация на Възраждане в Казанлък

9. Галин Динев – гр. Стара Загора, студент „Аграрна икономика“ в Тракийски университет, работи в сферата на животновъдството и ветеринарно-медицинските дейности. Семеен с едно дете.

10. Михаил Атанасов – гр. Казанлък, висше образование, специалност „Иранистика“ от СУ "Св . Климент Охридски"

11. Стилян Христов – гр. Стара Загора, изучава „Екология и опазване на околната среда“ в Тракийски Университет, работи в сферата на производството.

Повеждам листата с гордост, защото хората, които застават до мен са изключително качествени, които са доказали, че са готови да жертват личното си време и усилия, за да се борят за бъдещето на България, посочи Искра Михайлова. Ние от "Възраждане вярваме, че България може да отвоюва своята независимост и да бъде една силна и независима държава и че в страната има достатъчно човешки потенциал, който може да се справи с предизвикателствата, стига държавата да бъде управлявана спрямо българския национален интерес.

Средната възраст на кандидатите на "Възраждане" е 33,5 години, като всички кандидати са от Старозагорски регион. "Това означава, че нашите кандидати познават региона си много добре, каза след представянето на листата вторият в нея - Димитър Проданов. Според него в родния му Казанлък е установено феодално управление от страна на ГЕРБ, на което трябва да се сложи край. Целта ни ще бъде да дадем кураж на тези наши съграждани, които не са симпатизанти на управляващата общината партия, да върнат морала в обществения живот, посочи Проданов.

Стара Загора ще бъде ключов регион на предстоящите избори, тъй като е пряко свързан с енергийната независимост на страната, каза водачът Искра Михайлова.

На въпрос на Divident.EU, ако се наложи "Възраждане" да избира коалиционни партньори, за да управлява, кой от двата очертаващи се центъра в парламента би предпочела, Искра Михайлова отговори следното: "За нас ГЕРБ и "Продължаваме Промяната" са един и същи център. Ние не припознаваме нито един от тях за партньор и не виждаме как бихме могли да влезем в управленска коалиция с тях. Смятаме, че "Има такъв народ" допуснаха грешка, като влязоха в такава коалиция. Такава грешка ние няма да допуснем. "Възраждане" ще управлява държавата единствено, ако има достатъчно мнозинство в парламента, за да направи това сама.

Коментари към новината

Още новини от Политика