Новини от област Стара Загора и България

Таланти от Петрич и Разград с голямата награда от Националния фестивал "Богородична стъпка"

1967 29/08/2022 12:37 Култура Сцени
Таланти от Петрич и Разград с голямата награда от Националния фестивал Богородична стъпка
Divident.€U Divident.€U

Формация „Лудогорско настроение“ – ветерани към „Капански ансамбъл“ град Разград, е носител на Наградата на Кмета на Община Стара Загора на шестнадесетото издание на Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“.

Отличието в детската възрастова група заслужиха талантите от ДТГ „Пирински ритми“ към Сдружение „Пирински ритми“ град Петрич. Призът им бе връчен от началника на отдел „Култура“ на Община Стара Загора Диана Атанасова.

Сърцатите изпълнители от Тракийско дружество „Георги Сапунаров“ и НЧ „Тракия 2008“ град Хасково спечелиха, освен сърцата на публиката, така и Наградата на Съюза на Тракийските дружества.

Високо бяха отличени и НЧ „С Тракия в сърцето 2021“ – те се върнаха във Варна с Наградата на Тракийско дружество „Одринска епопея“.

Старозагорците от НЧ „Настроение 2017“ тази година получиха Наградата на „Зонта клуб“.

В двата дни на престижния форум, който не само показва, но и съхранява любовта към тракийския фолклор и бит, провел се на 27 и 28 август, бяха отличени с плакети и медали и най-изявените деца и възрастни - индивидуални и колективни изпълнители. В курортното селище Старозагорски бани два дни се надпяваха и надиграваха над 3 хиляди участници.

Коментари към новината

Още новини от Култура