Новини от област Стара Загора и България

"Продължаваме Промяната" очаква поне 4 депутати от Стара Загора в следващия парламент

Продължаваме Промяната очаква поне 4 депутати от Стара Загора в следващия парламент
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Водачът на листата на „Продължаваме Промяната“ в Стара Загора Радослав Рибарски внесе документите за регистрация на листата в РИК – Стара Загора. Той беше придружен от кандидати за депутати от 12-членната старозагорска листа на ПП „Продължаваме Промяната“.
„Целта ни е отново да победим в предстоящите избори. Очакваме по-добри резултати от предишните избори и поне 4 депутати от Стара Загора в следващия парламент“, каза пред журналисти Рибарски.

В старозагорската листа има както познати, така и напълно нови лица. Второто място е за младия Радослав Василев, който беше трети в предишната листа на партията. Третата позиция сега е за Армин Саркисян, предприемач от Стара Загора. Четвъртото място е за Васил Томов от Казанлък, а петото – за областният управител по време на управлението на коалицията начело с „ПП“– проф. Наско Василев. Младият Атанас Михнев, който беше втори в листата на „Продължаваме Промяната“ в предходните избори, сега ще се яви като кандидат от софийска листа.

Партията ще води положителна предизборна кампания и ще заложи на политики, които вълнуват хората в Стара Загора, каза Рибарски.
„Основаната тема, по която ще разговаряме с жителите на региона са териториалните планове. Те все още нямат одобрение. Целта ни е да затвърдим това, което постигнахме по време на нашето управление с Плана за възстановяване и устойчивост , а именно - заваряне на мощности през 2038 г. До 2038 г. въглищните централи трябва да работят, да не се губят работни места.

В предишната кампания именно това беше основната ни цел. Тогава Планът, който ни остави предишното правителство включваше да се заместят 1400 -1600 мегавата с парогазови централи. Ние категорично се обявихме против този план и успяхме. Планът ни беше приет от ЕК“, каза водачът на старозагорската листа на „Продължаваме Промяната“. Той допълни, че териториалните планове, публикувани на сайта на Министерство на енергетиката ще претърпят преработка. Те няма да се приемат в този вид от ЕК.

Ето и цялата листа на "Продължаваме Промяната" в Стара Загора:

1.Радослав Рибарски - на 39 години. Народен представител в 47-ия парламент. Председател на Комисията по енергетика, член на Комисията по отбрана. Професионалният му опит към момента е основно в сектор енергетика и машиностроене. Интересът му към иновативните технологии, в началото го насочва към възобновяемите енергийни проекти. Най-ценен и задълбочен опит в енергетиката добива чрез работата си по международни проекти в областта на ТЕЦ и оползотворяване на отпадъци.

2.Радослав Василев - на 30 години от град Раднево. Работил е в сферата на търговията и маркетинга. Преди три години се завръща в Стара Загора, за да развива фирма с дейност – външна и печатна реклама. Народен представител в 47-то Народно събрание, член на Комисията по външна политика и на Комисията по труд и социална политика.

3.Армин Саркисян е на 43 години. Собственик е на иновативно производство в община Опан. Има сериозен опит в международния бизнес.

4. Васил Томов - Васил Томов е предприемач от гр. Казанлък. Завършил е “Бизнес администрация” в университета Кентърбъри, Кент. Има собствен бизнес свързан с производството на козметични продукти и продукти за дома. Живее и работи в Казанлък.

5. Проф. Наско Василев – Дългогодишен преподавател по Ветеринарна медицина, професор от 2013 година. Бил е заместник ректор на Тракийския университет, заместник декан на Ветеринарномедицински факултет. Областен управител на Стара Загора от декември 2021 до август 2022.

6. Йонко Йовчев - е на 36 години от Стара Загора. Понастоящем се занимава с търговия с индустриална техника, като участва активно в проектите по модернизация и оптимизация в големите частни производствени компании в региона. Заедно с това консултира частни и бизнес клиенти в сферата на управлението на финансите.

 7.Владимир Етов – на 56 години. Повече от 25 години работи в Марица Изток. Еколог е по професия.

 8.Станислав Бойчев - Софтуерният инженер Станислав Бойчев е роден в град Стара Загора. Работи като консултант и разработчик на софтуер към международни компании. Има опит в стартиращи и иновативни фирми в сферата на българското образование, финансите, транспорта и рекламата.

 9.Теодора Нончева - Учител в гимназиален етап, преподава предмети с практическа насоченост в професионални направления, свързани с компютърните науки.

10. Диляна Начева - Икономист и предприемач в областта на търговията. Развива бизнес с контрагенти в България и чуждестранни партньори.

11. Ива Михайлова – Родена в Пловдив, дългогодишен адвокат с богат опит в областта на наказателното право.

12. Стефан Желев - Юрист, работи в правен отдел на "Мини Марица - изток" ЕАД от 24 години. Практикува в областта на търговското и облигационно право, и в областта на закона за обществените поръчки. Женен с една дъщеря.

 

 

 

 

 

 

Коментари към новината

Още новини от Политика