Новини от област Стара Загора и България

Избори 2022

Георги Гьоков, БСП: Очаквам да вкараме в парламента поне трима народни представители

Георги Гьоков, БСП: Очаквам да вкараме в парламента поне трима народни представители
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Средната възраст на кандидатдепутатската листа на БСП в Стара Загора е 45 години

„БСП за България“ внесе днес листата си с кандидати за народни представители в РИК – Стара Загора. Документите бяха подадени от водача на листата Георги Гьоков, който беше придружен от председателя на БСП – Стара Загора Велина Атанасова и от кандидати за народни представители.

„Явяваме се с обновена листа. Средната възраст на кандидатите е 45 години. Най-младият е Радиана Неделчева, а най-възрастният кандидат е Иван Айолов. Ще работим за силна България и за успешно развитие на Старозагорска област“, каза пред журналисти Гьоков.
Той допълни, че Стара Загора традиционнно се смята за регион с добро икономическо развитие, задачата на партията е регионът да задържи и развие тези позиции.
Влизаме в тези избори с високо вдигната глава, защото участвайки в управлението, имаме с какво да се похвалим, особено в социалната сфера, каза още Гьоков.

Той обяви, че бъдещите депутати ще работят и за запазване на комплекса „Марица изток“, за развитие на модерна индустриална зона в града от нов тип, с високо технологично производство.
„Ще работим за запазване на комплекса и няма да допуснем да се съкратят 12 000 души до 2026 г. Съобразявайки се с екологичния план на Европа, ще защитим нашите интереси в парламента. Териториалният план подлежи на промяна. Всички народни представители от 27 Старозагорски избирателен район трябва да декларират, че ще направят всичко възможно Мините да работят и то до изчерпване на капацитета - дали по тази технология или по друга, но те трябва да работят. Това го изисква и съвременната енергийна ситуация“, каза Гьоков.

Нашите структури са мобилизирани, влизаме в кампанията със самочувствие. Надявам се на добър резултат, каза Велина Атанасова, предс. на БСП - Стара Загора.
Ето и пълната листа на социалистите за 27 Старозагорски избирателен район:

1.Георги Янчев Гьоков – водач, определен с Решение № 93/05.08.2022г.
2.Иван Кръстев Кръстев
3.Пламен Станимиров Караджов
4.Иван Георгиев Айолов
5.Драго Янков Коев
6.Радостина Петрова Тотева
7.Велина Димитрова Атанасова
8.Галина Куманова Господинова
9.Милка Николова Кърпачева
10.Сашко Иванов Лозанов
11.Владимир Любомиров Грамовски
12.Динко Колев Господинов
13.Илка Иванова Петкова
14.Ирин Деянов Арбалов
15.Милена Златева Данкова
16.Радиана Георгиева Неделчева
17.Георги Николаев Тодоров
18.Жечка Стоянова Дрянова
19.Петър Георгиев Гончев
20.Кирилка Светославова Димитрова
21.Камен Ивов Мартинов
22.Иван Стоянов Върляков

Коментари към новината

Още новини от Политика