Новини от област Стара Загора и България

"Има такъв народ" ще организира референдум за президентска република

Има такъв народ ще организира референдум за президентска република
Divident.€U Divident.€U

Лидерът на ПП „Има такъв народ“ Слави Трифонов излезе с видеосъобщение в собствената си телевизия 7/8, в което обяви, че партията му ще предизвика национален референдум, на който българският народ да реши дали управлението на страната да остане парламентарна република или да стане президентска република.

Трифонов не веднъж е заявявал, че смята президентската република за по-подходяща форма на управление на България.

Ето какво точно каза той в изявлението си, което е с продължителност точно 1 минута и 16 секунди:

„Аз видях политическата система отвътре и ще ви кажа следното – там има основно лицемерие, лъжи, корупция, задкулисие, интриги и болезнена жажда за власт.

Е, това видях и затова мисля, че аз не съм политик. Мисля също, че трябва да се разбие не само модела ГЕРБ, но и да се разбие модела на цялата сегашна политическа система.

Затова искаме вие да кажете - искате ли вие България да стане президентска република или да остане парламентарна? Искаме да ви попитаме това на национален референдум.

Решението трябва да е ваше, защото държавата е ваша. За да гарантираме, че това ще се случи и вашето решение, каквото и да е то, ще бъде приведено в действие, ние ще бъдем ваш гарант в следващия парламент.

Властта не е на всяка цена, но морала е. „Има такъв народ“ – сами срещу всички, заедно с вас."

Линк към изявлението на Слави Трифонов: https://fb.watch/f8w_dG5EJq/

Коментари към новината

Още новини от Политика