Новини от област Стара Загора и България

Готвят първа копка на ритейл парка в Чирпан на 9 септември

6415 26/08/2022 10:55 Икономика Бизнес
Готвят първа копка на ритейл парка в Чирпан на 9 септември
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

На 9 септември от 17 часа ще бъде направена първа копка на ритейл парка в Чирпан. Това стана ясно по време на срещата на кмета Ивало Крачолов с инвеститора Стефан Шоселов.
Двамата коментираха детайлите при изграждането на търговския обект, който ще бъде разположен на терен на бул. Георги Димитров и ул. Петър Генов.

"Близо 6 месеца продължи проектирането за чирпанския обект, последваха своевременно съгласувателните процедури и режими с институциите без затруднения, за разлика от градове като Димитровград, Горна Оряховица и др., където периодът бе година - година и половина", подчертаха с благодарност от фирмата-инвеститор. Тя закупи чрез търг парцела, който беше общинска собственост.

Проектът ще се реализира на площ от 8 декара, в това число паркоместа и зелени площи, разгърнатата застроената площ ще е около 5 декара.
4 търговски вериги ще бъдат разположени в новия търговски комплекс на един етаж - BILLA, JYSK, KiK, DM/Lilly Drogerie.

Инвестицията в новия обект е в размер на 5 млн. лева. Очакванията са в него да бъдат разкрити 100 нови работни места.
Стефан Шоселов, който е и собственик на фирма „Новотехпром“ изпражда още два подобни обекта – в Димитровград и Горна Оряховица.
„При подобни инвестиции в по-малки населени места хората се чувстват по-комфортна, тъй като откриват в тях почти всичко необходимо и не се налага да пътуват до големите градове“, казва инвеститорът.

 

Коментари към новината

Още новини от Икономика