Новини от област Стара Загора и България

Четвърто увеличение на заплатите и нови бонуси в "Арсенал"

2092 26/08/2022 10:31 Икономика Бизнес
Четвърто увеличение на заплатите и нови бонуси в Арсенал
Divident.€U Divident.€U


Четвърто за последните 4 месеца увеличение на работните заплати, ще има в „Арсенал“ АД – Казанлък. Считано от 1 август 2022 година, с до 25% се увеличава съществуващата премия над основната работна заплата, като по този начин средната работна заплата в дружеството надхвърля 1850 лева, съобщава фирменият сайт на дружеството.
Въвеждат се и нови бонуси, става ясно от информацията. От 1 септември 2022 г. на всички новопостъпили на работа в „Арсенал“ ще бъде изплатен еднократно целеви стимул.
За ръководители финансовият стимул е 2000 лева; за специалисти – инженери, инженер-химици, програмисти, настройчици на металорежещи машини с ЦПУ – 1500 лева; за работници – стругари, фрезисти, шлайфисти, ел. монтьори, оператори на металорежещи машини с ЦПУ – 1200 лева. Бонусът ще бъде изплатен на два пъти – 50% от сумата на третия месец от назначаването, а останалите 50% - след изтичане на 6 месеца. Той се заплаща на работници и служители с висше, средно, средно специално и средно професионално образование.

От 1 септември т.г. се въвежда и допълнителен ежемесечен стимул за отдалеченост в размер на 250 лева на новоназначени работници и служители от общините Стара Загора, Гурково и Николаево. Стимулът за отдалеченост се предоставя на работници, специалисти и служители с висше, средно, средно специално и средно професионално образование.

Само месец по-рано, през месец юли 2022 г., със заповед на Изпълнителния директор на „Арсенал“ АД инж. Николай Ибушев, съгласно договореностите със синдикатите, бяха въведени нови увеличения във възнагражденията в размер до 250 лева. Актуализира се и категоризацията на всички цехове в дружеството. Така средната работна заплата в „Арсенал“ достигна 1600-1700 лева, а с новите увеличения тя надхвърля 1850 лева.

Заедно с новите придобивки важат всички останали в социалния пакет на „Арсенал“. Това са ваучерите за храна от 200 лева месечно, които за Великден, Коледа и за Празника на „Арсенал“ са в двоен размер, столово хранене с поевтиняване на храната от 65%, безплатна почивка на море на база All Inclusive, безплатен транспорт за пътуващите от други градове, грижа за децата на младите семейства в заводската детска градина, здравеопазване, торта за рождения ден на всеки арсеналец. И още - предоставя се възможност за обучение, повишаване на квалификацията и кариерно развитие на кадрите чрез фирмената стипендиантска програма.

Коментари към новината

Още новини от Икономика