Новини от област Стара Загора и България

Дрифтаджия на пешеходна пътека с отнета книжка влиза в затвора

Дрифтаджия на пешеходна пътека с отнета книжка влиза в затвора
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

26-годишен казанлъчанин ще влезе за 1 година в затвора при първоначален общ режим заради многократно шофиране без шофьорска книжка и неподчинение на полицейските власти.

За първи път младият мъж с инициали на името Б.П. бил засечен от органите на реда миналата година на празника на българската просвета и култура 24 май, когато в района на село Дунавци проверката установила, че не притежава шофьорска книжка. 

Б.П. бил многократно наказван за нарушения по пътищата и поради тази причина загубил придобитата правоспособност като водач на моторно превозно средство.

На два пъти в рамките на едногодишен срок от наложеното му административно наказание за шофиране без правоспособност, Б.П. пречил на четирима служители при РУ-Казанлък да изпълнят задълженията си – да му извършат проверка като водач на моторно превозно средство.

Чашата преляла на 24 май миналата година. Около 15,10 ч. в Казанлък Б.П. управлявал личния си автомобил, когато го спрели полицаи за проверка.

Водачът не се подчинил и предприел неправилно движение с автомобила си - „дрифтене“, като не пропуснал преминаващите по пешеходната пътека хора и създал предпоставки за възникване на пътнотранспортно произшествие.

След това Б.П. продължил да кара с превишена скорост. Въпреки че бил следван непрекъснато от патрулния автомобил, той се включил с висока скорост в движените по първокласен път I-6 в посока към Павел баня. Б.П. предприел рисково изпреварване, което създало предпоставки за възникване на катастрофа.

Б.П. е осъждан. Горепосочените престъпления са извършени в изпитателен срок на предходно осъждане, поради което следва да изтърпи отделно и наказание от три месеца лишаване от свобода, допълниха от Районна прокуратура.

Районен съд – Казанлък е наложил на Б.П. наказание от 1 година лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим.  Присъдата не е влязла в законна сила и подлежи на обжалване.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред