Новини от област Стара Загора и България

Двама полицаи загинаха в Бургас при опит да спрат нелегални мигранти

снимка: btv
Двама полицаи загинаха в Бургас при опит да спрат нелегални мигранти
Divident.€U Divident.€U

Двама полицаи - на 31 и 43 години - са загинали тази сутрин в Бургас при опит да спрат автобус с нелегални мигранти. По-младият от загиналите полицаи очаквал с нетърпение сватбата си.
Автобусът с турска регистрация возел 48 мигранти. Той е идвал от Малко Търново. В района на кръговото кръстовище на "Трапезица" той навлязъл в лентата за велосипедисти, премазал полицейския автомобил, автобусната спирка , павилион и химическа тоалетна.

Малко преди 05.00 ч. тази сутрин, автобусът не спрял последователно на два контролно-пропускателни пункта на "Гранична полиция", обясни пред БНР Станимир Станев, заместник-главен секретар на МВР.
Определено има увеличен мигрантски натиск, призна Станев. Вземат се мерки, включени са дронове и дори армията. Този мигрантски натиск ще бъде овладян, заяви Станев.

Утре в Бургас ще е ден на траур, съобщи кметът на морския град Димитър Николов. . За мен загиналите полицаи са герои, сподели градоначалникът.
"Става въпрос за съзнателен, целенасочен, умишлен акт. За непредпазливо деяние като форма на вина, по мое мнение, не може да се говори", коментира окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. Той обеща повече информация на по-късен етап, отказвайки да коментира дали е имало и стрелба.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред