Новини от област Стара Загора и България

Пуснаха от ареста шофьора на сръбския автобус срещу гаранция от 10 000 лв.

Пуснаха от ареста шофьора на сръбския автобус срещу гаранция от 10 000 лв.
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Срещу парична гаранция от 10 000 лв. днес състав на Окръжен съд - Стара Загора освободи от ареста 40-годишният шофьор на катастрофиралия на АМ "Тракия" преди около седмица сръбски автобус, превозващ деца и възрастни от морето към София.

Съдебният състав е преценил, че мъжът има чисто съдебно минало, има регистриран адрес в Сърбия, както и адресна регистрация в София и че няма опасност да се укрие. Съдът отчете, че обвиняемият Дарко Карашичевич е баща на три деца и добра трудова характеристика.

Гаранцията от 10 000 лева трябва да бъде внесена до 10 дни. Докато сумата не бъде внесена, обвиняемият ще остане в ареста.

Пред журналисти адвокатът на шофьора, Огнян Бързаков обясни, че причина за катастрофата е опит на водача да помогне на задавил се със солета пасажер. Дарко Карашичевич държал волана с лявата ръка, когато се навел надясно, за да покаже на задавилия се къде да седне и така неволно отклонил автобуса от пътя.

Според адвоката останалите пътници в автобуса определят инцидента като "нелепа случка". Същата версия за катастрофата разказа почти веднага след инцидента една от жените, пътували в сръбския автобус.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред