Новини от област Стара Загора и България

Евакуираха майка с 2 деца от наводнен автомобил по време на бурята в Стара Загора

Евакуираха майка с 2 деца от наводнен автомобил по време на бурята в Стара Загора
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Бетонни елементи по няколкостотин килограма са били изхвърлени от силния вятър и придошлите дъждовни води

Две възрастни жени, майка с две деца и двама чуждестранни граждани са били евакуирани по спешност от снощи от екипите на противопожарната служба, които разчистваха последствията от силната буря съвместно със служители на община Стара Загора и полицията.

Евакуираните две жени са живеели в приземни помещения в различни части на града, които са се наводнили от придошлите води след пороя. Майката с две деца и двамата чуждестранни граждани са били блокирани от насъбралата се вода в автомобилите си в наводнени улични участъци по бул. "Славянски" и Калояновско шосе. За чуждестранните граждани е осигурен подслон до приключване на валежите.

През нощта приоритетно бяха отводнявани сградите на три болнични заведения и през цялата нощ екип на полицията в Стара Загора работи за понижаване на водното ниво и в приземните етажи на ЖП гара Стара Загора.

Към момента екипи на РСПБЗН Стара Загора продължават да работят по отстраняване на последиците от снощната буря, като приоритено се отводняват административни и жилищни сгради, а екипи на Община Стара Загора работят по отстраняване на счупени клони и наноси по градската инфраструктура.

Падналите дъждове са били с интензитет от 80 литра на кв.м, придружени с гръмотевици и силен вятър. Много граждани днес се оплакаха, че от силния порой са протекли дограмите им.

В Оперативния център на РДПБЗН Стара Загора са получени над 70 сигнала за паднали дървета, клони, различни предмети и имущество, в това число дори и бетонни елементи от Водния цикъл, тежащи няколкостотин килограма.

Десетки са и сигналите за наводнени приземни етажи на жилищни и търговски обекти. Наводнени са приземни помещения на Библиотека "Родина", откъдето се евакуират съхранявани книги. Произшествията и към момента продължават да се отработват от екипите на РСПБЗН Стара Загора, съвместно с екипи на Община Стара Загора и ОДМВР Стара Загора.

Снимка: Библиотека "Родина", фейсбук

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред