Новини от област Стара Загора и България

Кметът на Казанлък: Ползването на новата билетна система е удобно, бързо и по-евтино

2139 22/08/2022 16:41 Общество България
Кметът на Казанлък: Ползването на новата билетна система е удобно, бързо и по-евтино
Divident.€U Divident.€U

„Ползването на новата билетна система е лесно, удобно, бързо и по-евтино!“, заяви днес Кметът на община Казанлък Галина Стоянова, която лично пътува в градския транспорт по линия №12. По време на пътуването тя разговаря с някои от гражданите в електробуса и ги поощри да използват електронната система за таксуване. Галина Стоянова посочи, че закупуването на билет или карта по интернет е лесно, бързо и по-евтино. Трябва само да си изтеглят приложението от сайта на Община Казанлък. Зкупуването на карти и билети през интернет пести време за ползване на билета – закупениият през интернет билет, който не е валидиран, важи до 45 дни след покупката. Също така, закупеният билет през стационарна машина за продажба на билети и презареждане на карти и е бил валидиран важи до 35 минути след покупката. Т.е. – пътникът може да промени желанието си и да смени превозното средство, без да се налага повторно валидиране.

В началото на месец август Община Казанлък въведе интегрирано електронно таксуване гражданите и гостите на Казанлък, което дава възможност те да закупят билет за пътуване. Модерната система давя няколко варианта за закупуване на билет и презареждане на карти: Безплатното мобилно приложение – „Градски транспорт Казанлък”, Уеб порталът biletnasistema.kazanlak.bg, стационарна машина за продажба на билети и презареждане на карти (Спирките до Лъвовата чешма, Универмага, ОУ „Чудомир”, Абаята), две билетни каси за продажба (ул.„Славянска” №10, срещу Кооперативния пазар и на бул. „Княз Александър Батенберг” №3, спирка Универмага) и на място в автобуса.

 

Във всеки електробус е монтиран валидатор (специализирано оборудване за контрол на пътници), на който пътниците трябва да регистрират превозния си документ при качване.

Коментари към новината

Още новини от Общество