Новини от област Стара Загора и България

Операта в Стара Загора се включи в благотворителна инициатива на Ротари клуб Стара Загора Берое

Операта в Стара Загора се включи в благотворителна инициатива на Ротари клуб Стара Загора Берое
Divident.€U Divident.€U

На 15 август, Голяма Богородица – един от най-големите християнски празници, Държавна опера-Стара Загора се присъедини към благотворителната акция на Ротари клуб Стара Загора Берое като подари 50 билета /отворени за всеки един спектакъл от афиша на Старозагорската опера/ на украинските семейства, приютени в комплекса Старозагорски минерални бани.

Пред храма „Свети Козма Зографски” бе отслужена тържествена литургия за здраве от отец Йордан, а специалният поздрав на Старозагорската опера бе великолепното и затрогващо изпълнение на оперната прима – украинското сопрано Тамара Калинкина, която изпя за своите сънародници украинската песен „Журавка” в съпровод на пиано на Деница Петрова.

Връчено бе дарение на украинските семейства, настанени в почивната станция на “Марица изток” в курортното селище. От Ротари Клуб Стара Загора Берое изказват благодарност към дарителите по този проект, които подпомогнаха закупуването на 65 билети за постановката “Сливи за смет” на Държавен куклен театър, Стара Загора, 35 броя пакета с лакомства за най-малките, както и пълен фризер с разнообразен сладолед. Специална е и благодарността към Огнян Драганов, директор на Държавна опера-Стара Загора и член на Ротари Клуб Стара Загора Берое за включването в благотворителната акция.

Коментари към новината

Още новини от Общество