Новини от област Стара Загора и България

Тежка катастрофа

Автобус с деца от Сърбия катастрофира на АМ "Тракия", приети са в болница в Стара Загора

Автобус с деца от Сърбия катастрофира на АМ Тракия, приети са в болница в Стара Загора
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Лекар от Стара Загора е спрял автомобила си и е спасил много деца от катастрофиралия автобус

Автобус от Сърбия, в който пътуват деца и възрастни е катастрофирал на АМ "Тракия" малко преди Стара загора в посока София. Има около 10 пострадали, сред които възрастни и деца. Пътуващ в същата посока лекар от Стара Загора е спрял, като вижда катастрофата и е помогнал на много от децата да бъдат извадени и спасени от катастрофиралия автобус. Пострадалите са превозени и са приети за лечение в УМБАЛ "Проф.д-р Ст.Киркович".

Децата са от фолкролен сръбски ансамбъл, който е бил на участие в Несебър.

По-късно директорът на УМБАЛ "Проф.д-р Ст. Киркович" проф. Йовчо Йовчев съобщи пред БНР Радио "Стара Загора", че настанените в болницата деца са 17, от който най-малкото е на 6 години, най-голямото е на 17 години. Децата са в относително добро състояние. Три са с по-сериозни травми като натъртвания и охлузвания и ще бъдат прегледани със скенер. Един от пострадалите възрастни хора обаче е с натрошен крак, който ще трябва да бъде ампутиран, допълни проф. Йовчев.

Жена, пътувала в автобуса, разказа пред bTV за причината за катастрофата:

"Тръгнахме от Слънчев бряг. 10 километра преди мястото на катастрофата спряхме за почивка на бензиностанция. Шофьорът си беше наред, не беше уморен. Но бащата на едно от децата поиска да седне отпред, на седалката до шофьора, защото се задави и започна да кашля. Обаче не знаеше как да свали седалката и шофьорът се опита да му помогне. В този момент той нави рязко волана вдясно и автобусът отиде в канавката".

Автобусът се е преобърнал малко след 20.00 часа тази вечер в крайпътната канавка в района на 217-ти километър от Бургас към София. На мястото на инцидента има линейки и пожарни.

Заради катастрофата е временно ограничено движението по магистралата в платното към София от пътния възел „Нова Загора“ до пътен възел „Стара Загора“.

Осигурен е обходен маршрут по път II-66 Нова Загора – Стара Загора и околовръстното на Стара Загора, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Снимка: Георги Манев

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред