Новини от област Стара Загора и България

Пожар в Полски градец, обявиха частично бедствено положение

Пожар в Полски градец, обявиха частично бедствено положение
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Във връзка с възникнал пожар на територията на село Полски градец, община Раднево, Областният управител Иван Чолаков със своя заповед обяви частично бедствено положение за част от територията на област Стара Загора, в землището на с. Полски градец, община Раднево.
В резултат на влошени метеорологични условия, свързани с поява на силен вятър възникналият пожар е обхванал значителна площ.
Бедственото положение е обявено считано от 17.00 часа на 11.08.2022 г. и е със срок на действие до ликвидиране на последствията.

Осем екипа на пожарната се включиха в гасенето на пожара. Очакват се екипи и от Пловдив.

Хеликоптер с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили (ВВС) се включи в гасенето на пожара в село Полски градец. Екипажът ще помага на огнеборците за потушаването на огъня чрез обливане на засегнатия район с вода от въздуха, посредством системата за пожарогасене „bambi bucket”, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.
Към мястото на пожара са пренасочени тежки машини от "Мини Марица-изток", които бяха на другите пожари в региона. Силният вятър спомага за бързото разрастване на пожара и затруднява работата на огнеборците.

В област Стара Загора втори ден военнослужещи от 38-ми механизиран батальон от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада оказват помощ при потушаването на пожара в землището на село Пъстрово. Под ръководството на капитан Герасим Златинов 20 военнослужещи продължават борбата с огъня и оказват помощ на служителите на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Стара Загора.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред