Новини от област Стара Загора и България

Щети

Близо 1800 дка гори засегна пожарът в Пъстрово, изгоряха 5 къщи

Близо 1800 дка гори засегна пожарът в Пъстрово, изгоряха 5 къщи
Divident.€U Divident.€U

От вчера в старозагорското село Пъстрово е обявено частично бедствено положение

В рамките на 4 часа вчера пожарът в село Пъстрово е бил овладян. Все още продължава гасенето на пламъци по склоновете на Средна гора.

Цяла нощ огнеборците са дежурили на място и са се борили с огнената стихия. Днес екипи от Стара Загора ще бъдат разпределени, като идеята е да успеят в рамките до обедните часове да заградят мястото на произшествието. Площта на пожара е около 1800 дка гори. Горят смесени гори, които на много места са непроходими, съобщи комисар Стоян Колев, директор на Пожарната в Стара Загора.

Предстои в гасенето да се включи Втора механизирана бригада, както и още доброволци от община Стара Загора.

От вчера със заповед на кмета на Стара Загора Живко Тодоров в Пъстрово е обявено частично бедствено положение. Изгорели са 5 имота. Предстои да дойде комисия, която ще опише щетите. Община Стара Загора ще подаде искане до Междуведомствената комисия за възстановяване на щетите.

Още в 7 населени места вчера имаше пожари, съобщи областният управител на Стара Загора Иван Чолаков. Има 2 изгорели къщи – в Преславен и Съединение. Осигурени са два екипа от област Пловдив, за да подпомагат дейността на службата в Стара Загора.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред