Новини от област Стара Загора и България

Хиляди туристи посрещнаха бог Нептун на пристана в Поморие (ВИДЕО)

9851 07/08/2022 22:00 Туризъм Почивка
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Владетелят на моретата и океаните Нептун пристигна в Поморие за радост на стотиците български и чуждестранни гости. По традиция неговото посрещане беше предшествано от парад на ветроходните съдове.

Парадът започна в събота – 7 август в 20.30 ч. от пасажерското пристанище. Могъщият бог Нептун и неговата свита от русалки слязоха с празнична заря на Стария кей в 21.00 часа. Той и придружителките му бяха посрещнати от хиляди бюлгарски и чуждестранни туристи, дошли на почивка в Поморие. 

Специалният празник, посветен на най-малките жители и гости на Поморие, е първият от „Националната седмица на морето” – Поморие 2022.

И тази година програмата на „Националната седмица на морето“ е много богата. Тя включва както забавления за най-малките гости на красивия морски град, така и богата музикална програма за всякакви вкусове. Лятната програма продължава до 15 септември.

Снощи гостите на морското градче имаха възможността да видят изложба на ретро мотори. Празниците „Море от вино“ тази година ще бъдат открити с концерт на група „Хоризонт“ на 17 юли.

На 22 юли ще бъде представена книгата „Свят за обичане“ на Лияна Панделиева.

Цялата програма може да видите на сайта на община Поморие.

Коментари към новината

Още новини от Туризъм