Новини от област Стара Загора и България

Служебният кабинет смени шефовете на НАП и Агенция "Митници"

1716 05/08/2022 11:00 Политика
Служебният кабинет смени шефовете на НАП и Агенция Митници
Divident.€U Divident.€U

С решение на Министерския съвет е освободен Румен Спецов като изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП).

Мотивите за уволнението му са свързани с неизпълнение на задължения по Закона за Националната агенция за приходите, се казва в прессъобщение на Министерския съвет.

По официално предоставяна от ръководителя на НАП информация от началото на годината са подавани разнопосочни данни относно прогнозните и очаквани данъчни приходи за 2022 г., съобщиха още от правителствената пресслужба.

До края на месец март 2022 г. от НАП била подавана информация за очаквано значително неизпълнение на приходите спрямо разчетените по Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г. данъчни приходи.

Румен Спецов обяви, че според него уволнението му е по политически причини.

Малко по-късно днес министърът на финансите Росица Велкова освободи Павел Тонев от поста директор на Агенция „Митници“ и назначи временно на тази длъжност Павел Геренски, който до момента заемаше длъжността заместник-директор.

В своя публикация mediapool.bg твърди, че правителството подготвя смени и в ръководствата на "Булгаргаз" и Българският енергиен холдинг. Според медията не е изключено на поста в "Булгаргаз" да бъде върнат уволненият от кабинета на Кирил Петков Николай Павлов.

По повод тези и други решения днес бившият премиер Кирил Петков публикува обширна позиция в профила си във фейсбук, в която критикува предприетите промени.

Още по темата: Кирил Петков с остра критика след първите действия на слубежния кабинет

Коментари към новината

Още новини от Политика