Новини от област Стара Загора и България

До 15 август

Фотоизложба на "Загорка" разказва историята на Стара Загора

5893 05/08/2022 15:21 Култура Изложби
Фотоизложба на Загорка разказва историята на Стара Загора
Съдържание от Загорка Съдържание от "Загорка"

Под надслов „(Пре)открий Доброто тук“ галерия от пощенски картички от Стара Загора ще украси главната пешеходна алея до 15 август

Специална изложба под надслов „(Пре)открий Доброто тук“ разказва историята на Стара Загора в снимки. Галерията на открито вече е факт и ще радва жители и гости на града от пешеходната алея под парк „Пети октомври“, по-известен като Градската градина, до 15 август включително.

Повод за изложбата е честването на 120 години от създаването на емблематичната за града пивоварна – ЗАГОРКА, а форматът, под който са представени фотографиите, наподобява пощенски картички, с които посетителите могат да открият селекция от пейзажи от ключови места в града, които разказват за богатата му история. Изложбата споделя с местните немалкото поводи за самочувствие, които днес са символи на града, като им припомня знакови събития и места, с които да се гордеят. А към всяка от изложените картини са поставени безплатни пощенски картички, с които жители и посетители на града могат да зарадват свои близки, разказвайки за своята лична история и среща със Стара Загора.

„Изключително горди сме, че нашата 120-годишна история започва и продължава да се изписва до днес точно тук – в Стара Загора. Знаем, че това е град с богата история, много символика и поводи за гордост. Щастливи сме, че с времето българският предприемачески дух, който живее и до днес в сърцата на нашите служители, и традициите, които наложихме в пивоваренето, оформиха ЗАГОРКА такава, каквато я познаваме всички днес и я превърнаха в един от тези символи на града.“, сподели Олга Лавренова, изпълнителен директор на ЗАГОРКА, част от Heineken.

„Стара Загора е един наистина богат на история град, която заедно успяваме да пишем и днес. Вълнуваме се, че за пореден път ще припомним немалкото поводи за гордост с него чрез тази знакова изложба.“, коментира Живко Тодоров, кмет на град Стара Загора, и допълни: „Използвам повода да благодаря на ЗАГОРКА за прекрасната инициатива и да поканя всички гости на нашия град да се запознаят с историята ни и да посетят на живо емблематичните места в региона, на които тази история оживява.“

Специалната изложба е само една от изненадите, които пивоварната подготвя за старозагорци по повод отбелязването на 120 години в града. Допълнителни инициативи и новини, можете да следите уеб сайта на компанията тук или страницата на ЗАГОРКА в социалните мрежи тук.

За ЗАГОРКА АД, част от корпорация HEINEKEN

Ариана е част от портфолиото на пивоварна „ЗАГОРКА“ - водещ производител на бира в България, който се ангажира да развива бизнеса си устойчиво и отговорно. Чрез платформата си за устойчиво развитие „Създаваме по-добър свят“ компанията насочва своите усилия в опазване на околната среда, социална устойчивост и отговорна консумация.
През 2013 г. МОСВ отличава „Загорка” АД с наградата „Зелена България” за бизнес с цялостен принос за опазване на околната среда. От 2015 г. ЗАГОРКА е в челните места в конкурсите за „Най-зелена компания” в сектора на бързооборотни стоки и е най-зелената и отговорна компания в бирената индустрия, според консуматорите.

Портфолиото на компанията предлага разнообразие от висококачествени продукти, които отговарят на вкуса на взискателния български потребител – Загорка, Heineken, Ариана, Birra Moretti, Amstel, Stolichno, Starobrno, сайдерът Крадецът на ябълки. Безалкохолните предложения за любителите на бира и радлер с 0.0% алкохол: Загорка 0.0%, Heineken 0.0 и Ариана Радлер 0.0% с вкусовете на лимон, малина, портокал и грейпфрут, ягода и мента.

Като част от платформата за устойчиво развитие на „ЗАГОРКА“ – „Създаваме по-добър свят“, компанията продължава да се фокусира върху намаляване на емисиите на CO2 по цялата верига на стойност чрез въвеждането на иновативни решения. Възможността за многократно използване на стъклени бутилки в производството е поредният зелен пример на „ЗАГОРКА“, в отговор на тенденцията потребителите да търсят по-добри за природата алтернативи, а благодарение на действия като връщането на стъклени бутилки след консумацията на продуктите, партньори, дистрибутори и клиенти на компанията заедно допринасят за един по-добър свят в път към нулеви въглеродни емисии.

Коментари към новината

Още новини от Култура