Новини от област Стара Загора и България

Фестивалът на виното и културното наследство "Августиада" търси своята царица

12442 05/08/2022 15:07 Туризъм Винен туризъм
Фестивалът на виното и културното наследство Августиада търси своята царица
Divident.€U Divident.€U

Десетото издание на Фестивала на виното и културното наследство Августиада ще се проведе от 23 до 25 септември 2022 г. Мястото отново е част от пространството на Античната улица в центъра на Стара Загора. Организатори са Търговско-промишлена палата – Стара Загора, компания OINORAMA wine consulting & business solutions и Община Стара Загора.

Изложението и съпътстващата фестивална програма събират най-добрите изби на България, а традиционно интересни и нови кулинарни продукти също правят своята премиера на Августиада. Всяка година международното участие се засилва с традиционно участие на винарски изби от Балканските страни.
Един от акцентите и през тази година ще бъде изборът на Царица на Августиада 2022.

Организаторите отправят покана за участие в кастинга, за избор на лицето на юбилейното издание. Те се обръщат към всяка от потенциалните кандидатски за короната с думите: „Ако си харизматично и очарователно момиче на възраст над 17 години, ние търсим точно теб! Запиши се в Конкурса и стани Царица на Августиада 2022!“.
Записването за конкурса става най-късно до 15 септември 2022 г. За да се включи в него всяка от кандидатките трябва да изпрати кратка информация за себе си, която съдържа: трите имена, възраст и ръст, телефонен номер за връзка, две снимки в цял ръст и една портретна снимка.

Информацията може да се изпрати по електронна поща на адрес office@fund-sz.org или да бъде оставена в офиса на Обществен дарителски фонд Стара Загора, който е партньор при провеждането на събитието. Офисът се намира на ул. „Граф Игнатиев“ 14, телефон за връзка 0884842933 (в работни дни от 10:00 до 17:00 часа).
Предварителният кастинг ще се проведе на 17 септември 2022 г. от 12:00 часа в Мол GALLERIA.

Всички участнички в конкурса ще получат атрактивни подаръци. Царица Августиада и нейните две подгласнички ще получат също и парични и предметни награди.
Царица на Августиада 2020 г. Жанита Христова и нейната подгласничка Пресияна Дончева участваха в заснемането на промоционалния клип на Bulgarian Winemaking & Export Association за Китай, Япония и Южна Корея.
Конкурсът ще се проведе на 23 септември 2022 г. от 20:30 ч. на открита сцена на Античната улица на римския град Августа Траяна.
„Запиши се за конкурса и стани Царица и посланик на Фестивала!“ – призовават организаторите му.

Коментари към новината

Още новини от Туризъм