Новини от област Стара Загора и България

Задържаха телефонен измамник, представял се за шеф на Агенция "Митници"

Задържаха телефонен измамник, представял се за шеф на Агенция Митници
Divident.€U Divident.€U

62-годишен старозагорец се сдоби с обвинение за измама, след като на три пъти заблудил свой съгражданин, че събира дарения в помощ на деца, които ще се явяват на олимпиада по математика.

Измамите започнали по телефона на 1 август, когато непознат мъж се обадил по телефона на пострадалия, като се представил за директор на Агенция "Митници". Помолил го да дари пари за деца, които ще се явяват на олимпиада по математика, но не разполагат с нужните средства.

Свидетелят се съгласил и предал първо 80 лева, но на следващия ден получил повторно обаждане с молба за още средства и той предал още 325 лева. Няколко часа по-късно обаче измамникът потретил обаждането, вече с молба за още 524 лева, които потърпевшият отново се съгласил да му даде, но вече се усъмнил в достоверността на цялата история и подал сигнал в полицията.

62-годишният обвиняем е С.В. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура Стара Загора. С.В. има наложени предишни присъди. Предстои изготвяне на искане до Районен съд – Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред