Новини от област Стара Загора и България

Служебният министър на енергетиката проведе спешна среща с КЕВР

Служебният министър на енергетиката проведе спешна среща с КЕВР
Divident.€U Divident.€U

Министърът на енергетиката Росен Христов отговори своевременно на призива на председателя на КЕВР Иван Иванов за среща. Акцент в разговора, който се проведе в министерството, бе доставката и цената на природния газ. “Опитваме се да намерим най-доброто решение, като за целта вече започнахме със симулации и изчисления на различни възможности. Целта е стабилизиране на доставките, което ще осигури предвидимост и сигурност за потребителите”, обясни министър Христов. От своя страна председателят на КЕВР Иван Иванов благодари за бързата реакция на министъра.

“Особено важно е каква ще е цената на газа през септември”, подчерта той, като не скри, че нормативната уредба не отговаря на динамичната ситуация, в която се налага да работят.
И двете страни се обединиха около разбирането, че е изключително важно да има прозрачност и доколкото е възможно предвидимост в работата на институциите.

В срещата участваха още: Любомира Ганчева, началник на политическия кабинет на министъра, както и комисарите от КЕВР Александър Йорданов, Благой Голубарев и Димитър Кочков.

Коментари към новината

Още новини от Икономика