Новини от област Стара Загора и България

Поетична разходка по улиците на Стара Загора

Поетична разходка по улиците на Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

На 6 и 7 август /събота и неделя/, от 9.30 ч. отново ще се проведе маршрутът „Поетична разходка по улиците на Стара Загора“. Той е част от инициативата „Безплатни градски турове“, организирана от Община Стара Загора и Туристически информационен център. Гид в тазседмичното поетично приключение ще бъде Ива Духтева, която е част от отдел „Туризъм и младежки дейности“.

Този уикенд ще усетите романтичния полъх от миналото, потапяйки се в ежедневието и копнежите на част от творците на очарователния ни град. Литературното приключение ще открехне завесата на техния живот и ще ви отведе до къщите им. Нека върнем и съхраним спомена за онези творци, създали вечните рими и строфи, които ще изречем отново. Очакваме Ви въоръжени с удобни обувки и романтично настроение – пишат в поканата си Туристическият център.

Желаещите да участват в безплатния градски тур трябва да се запишат предварително. Това може да стане на място в ТИЦ - бул.“Руски“ № 27, на тел.: 042/ 62 70 98 или във формата: https://forms.gle/MhcFQXkGnBSAeC3m9

Сборният пункт отново е пред Туристическия информационен център в Стара Загора.

Коментари към новината

Още новини от Туризъм