Новини от област Стара Загора и България

Единодушно

Народното събрание въведе забрана за продажбата на райски газ

1673 29/07/2022 13:34 Общество България
Народното събрание въведе забрана за продажбата на райски газ
Divident.€U Divident.€U

Народното събрание въведе забрана на продажбата на райски газ. Решението беше прието единодушно от всички народни представители.

Райският газ ще може да се използва само за медицински цели.


Забраната важи за лица под 18 години, като се простира дори върху онлайн продажбата. Забранена е продажбата на територията на детските градини, училищата, общежитията за ученици, лечебните заведения; на спортни прояви за лица, организирани за деца и ученици; на обществени мероприятия, организирани за деца и ученици и в закритите обществени места.

Забранява употребата на райски газ на прилежащите терени и тротоари на детските ясли, детските градини, училищата, ученическите общежития и местата, където се предоставят социални услуги за деца, площадките за игра, на които са организирани мероприятия за деца и ученици, както и в закритите обществени места.


Предвидените наказания са от 800 лева до 1500 лева за физически лица, а при повторно извършване на нарушението – от 1500 до 3000 лева.

При нарушение от едноличен търговец или юридическо лице, глобата е от 3000 до 6000 лева, а при повторно нарушение – от 5000 до 12 000 лева.

Коментари към новината

Още новини от Общество