Новини от област Стара Загора и България

БСП връща утре неизпълнен мандата за съставяне на правителство

5509 27/07/2022 11:42 Политика Власт
БСП връща утре неизпълнен мандата за съставяне на правителство
Divident.€U Divident.€U

БСП ще върне неизпълнен мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев утре. Това съобщи председателят на ПГ на левицата Георги Свиленски.


До това решение се стигна, след като опозицията в НС отказа да включи като точка в дневния ред управленската програмата на БСП. Условието на левицата беше, че ако тя бъде приета от НС, те ще предложат кабинет с премиер Асен Василев.

ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ хвърлиха държавата в хаос. Те искат хаос и разруха в държавата, обвини Свиленски.

„Това, което се случи днес показа на обществото кой от коя страна на тази разделителна линия на хората и партиите е. Кои искат да се борят с корупцията и кои са тези, които я защитават. Разработихме програма на трите партии, включващи и предложенията на ИТН. Програмата отразява това как искаме да се развива България. В нея беше записано приемане на закона за антикорупция и избор на председател на на КЕВР до12 август. Опасността пред държавата сега е отговорност на тези, които не подкрепиха България да има работещо правителство и парламент“, каза той.

По думите му ПГ на ИТН, на ДПС и на „Възраждане“ саботираха законодателната програма на БСП.


„Утре връщаме неизпълнен мандат на Румен Радев отговорността за хвърлянето на държавата в безвремие остава в ръцете на тези, които днес саботираха това България да има правителство“, обобщи той.


Коментари към новината

Още новини от Политика