Новини от област Стара Загора и България

Немската ИТ компания Regiocom разкрива 100 работни места в Стара Загора

3970 21/07/2022 14:47 Икономика Бизнес
Немската ИТ компания Regiocom разкрива 100 работни места в Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Офисът на компанията се намира в "Сити Център" Стара Загора

Немската ИТ компания Regiocom откри офис в Стара Загора. Тя планира постепенно наемане на работа на около 100 души. Това съобщиха директорът на компанията в България Яна Людерец и мениджърът на офиса в Стара Загора Ясен Куманов.

На първо време на работа ще бъдат наети около 58 човека. За толкова е оборудван офисът, който се намира в „Сити Център“в Стара Загора.

Ръководството е провело срещи със старозагорци и се надява в следващите дни да обяви първите, наети на работа в компанията.
Изискването към кандидатите за работните места е да знаят немски език на задоволително ниво, не е необходимо те да имат опит в ИТ сферата. Наетите на работа ще премина през обучение във фирмата.

„Такава инвестиция задържа и привлича млади, квалифицирани хора в града ни. Затова тя е много важна за нас“, каза на организираната пресконференция кметът Живко Тодоров.

Regiocom е в България вече 10 години и е осигурила кариерно развитие на над 1300 служители. Компанията се развива в 2 сфери - обслужването на крайни клиенти и ИТ развитие.

Тя работи с 30 големи компании в Германия и обслужва крайните им клиенти. Компанията разработва софтуера за енергийни компании в Германия.

Стара Загора е шестият град в България, в който Regiocom открива офис. Предстои откриване на такъв и в Добрич. Останалите офиси на компанията са в София, Варна, Бургас, Русе и Велико Търново.

„Искам да постигнем устойчиво развитие и да впечатлим със скоростта, с която ще успеем да съберем хората, за които до момента е оборудван офиса – около 58 човека“, каза мениджърът на старозагорския офис Ясен Куманов.

Regiocom ще се стреми в Стара Загора към добро сътрудничество с всички институции в общината – университет, община, училища, подчерта Яна Людерец.

Коментари към новината

Още новини от Икономика