Новини от област Стара Загора и България

Придобивка

Община Казанлък закупи две нови машини за общинското предприятие "КД и ПИС"

2209 21/07/2022 11:04 Общество България
Община Казанлък закупи две нови машини за общинското предприятие КД и ПИС
Divident.€U Divident.€U

Машините са закупени с постъпленията от такса "Битови отпадъци"

Община Казанлък закупи две нови мотометачни машини - последно поколение, с които вече разполага Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ в Казанлък.
Машините са с нова технология на мултифункционалност и са много мобилни, което ги прави изключително подходящи за градска среда, дори и за по-тесни улици и тротоари, както и паркове и градини.

Екологични и компактни, новите мотометачни машини са и много икономични – харчат два пъти по-малко гориво и многократно по-добро качество на улично почистване от досегашните.
Мотометачките са с повече четки, което дава възможност за извършване на много повече дейности. Обсегът на четките е значително по-голям. Двете странични четки са комбинирани с трета с максимална ширина на метене от близо 4 000 мм. Хидравлично системата за метене може да бъде премествана в лявата или дясната страна на метачната машина до 400 мм.

Разполагат и с различни водоструйки, с устройство за измиване и сметосъбиране, включително на листа през есента. Резервоарите са от стомана, което ги прави годни за работа и с дезинфектанти на тротоари и улици (както се наложи през пандемичните две години). Контейнерите са разделени на такъв за чиста вода и отделно – за сметосъбиране.

Всеки момент се очаква инструктаж от фирмата – доставчик към персонала на Общинското предприятие, преди новите придобивки да тръгнат по казанлъшките улици.
Закупуването на двете нови мотометачки е финансирано от събраните средства от такса „Битови отпадъци“ /ТБО/ след провеждане на Обществена поръчка. Осъвременяването на техниката на общинското предприятие продължава.

Коментари към новината

Още новини от Общество