Новини от област Стара Загора и България

Дора Янкова подкрепи инициативите на жените-социалистки от област Стара Загора

4358 11/07/2022 13:00 Политика Власт
Дора Янкова подкрепи инициативите на жените-социалистки от област Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Председателят на Обединението на жените – социалистки в БСП Дора Янкова подкрепи инициативата на жените от област Стара Загора за безопасно лято на децата и спокойствие на родителите.

„Позицията на Обединението е респектираща и се надявам, че институциите ще си свършат работата, за да се осигури необходимата защитена и здравословна среда. За това говори и последвалото писмо на областния управител до общини и държавни институции за контрол и навременни информационни кампании“, каза Янкова в Стара Загора на среща със социалистки.

По думите й Обединението на жените социалистки за 16 години е доказало, че каузите, зад които застава са изключително важни за обществото - социална защита, грижи за майчинството и семейството, здравни и екологични теми, законодателни инициативи и др. В срещата участваха членове на оперативното бюро Любка Игнатова и Валентина Богданова, председателят на БСП-Стара Загора Велина Атанасова, областният координатор Петя Александрова, общинският председател Донка Динева, общински съветници, представители на клубовете от Казанлък, Гурково и Павел баня. Заедно дискутираха инициативите на социалистките по места, които да бъдат насочени към най-рисковите целеви групи в социалното пространство и да са от полза за общността. Това бе и темата на срещата с областния председател на БСП-Стара Загора Румяна Динева.

Дора Янкова посети и Чирпан, тя участва в първото заседание на възстановения клуб на жените-социалистки. Над 30 активистки избраха за председател икономиста Евгения Танева и тричленно ръководство. Общинският клуб има амбицията да активизира присъствието и диалога на жените в обществения живот в града на Яворов. Той ще е отворен за идеи, съвместна дейност с други женски организации, младежки сдружения, неправителствени организации и др. Успешна дейност на клуба пожелаха председателят на БСП-Чирпан Георги Николаев, приятели и симпатизантки.

Коментари към новината

Още новини от Политика