Новини от област Стара Загора и България

Работодателите настояват за яснота на цената на газа

3619 05/07/2022 15:36 Икономика Бизнес
Работодателите настояват за яснота на цената на газа
Divident.€U Divident.€U

Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) е изпратила писмо до министъра на енергетиката Александър Николов, в което изразява недоволството си от липсата на информация за цената на газа.
Липсата на заявление за пореден път оставя българската индустрия без цена за природния газ, смятат работодателите.

Според тях се нарушава установената практика на подаване на заявление в края на предходния месец и на коригирано заявление на първо число на месеца, която е давала възможност на бизнеса за известно планиране на разходите за природен газ.
„За пореден път в рамките на няколко месеца българските производства ще работят в ситуация, в която не е известна цената на природния газ. Доколкото към момента няма прекъсване на доставките, би следвало „Булгаргаз“ ЕАД да е наясно с цената на входа на газопреносната система, следователно – да може да формира доставна цена“, се казва в писмото.

В него се уточнява, че нито на уеб сайта на Комисията за енергийно и водно регулиране, нито на уеб сайта на „Булгаргаз“ ЕАД има информация за подадено заявление до Комисията от страна на обществения доставчик за утвърждаване на цена на природния газ за юли 2022 г.

Коментари към новината

Още новини от Икономика