Новини от област Стара Загора и България

"Неразказани истории по правите улици" отново за старозагорци и гостите на града

Неразказани истории по правите улици отново за старозагорци и гостите на града
Divident.€U Divident.€U

На 9 и 10 юли, от 9.30 часа ще се проведат безплатни градски турове от поредицата „Неразказани истории по правите улици“. Началната спирка на завладяващото пътешествие е Туристическият информационен център в Стара Загора.
Градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева ще поведе участниците на една вълнуваща разходка по една от най-значимите улици за града – бул. „Митрополит Методий Кусев“.

Те ще чуят и видят някои от скритите кътчета на улицата и ще се потопят в необятните ѝ истории. Посетителите ще имат възможност да разберат как се е променяла във времето улицата, какви хора са живели по нея и как бул. „Митрополит Методий Кусев“ се е превърнал в свидетел на изминалото време по правите улици.

Местата в групите са ограничени до 20 човека. Записването ще бъде преустановено при достигане на лимита за всяка група. За 10 юни – минимумът за група е 8 човека, при по-малко записани, турът няма да се състои.
Всички желаещи да се включат в приключението трябва да се запишат предварително. Това може да стане по най-удобния за Вас начин: на място в Туристически информационен център (бул.“Руски“ № 27), на тел.: 042/ 62 70 98 или на

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSex802W31G2XecnXuoLOCXiIx3tYOn06ogr_zHZqTviBGpkDw/formResponse
Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център под надслов „Стара Загора - неразказани истории по правите улици“ се осъществява с помощта на Регионален исторически музей и Регионална библиотека "Захарий Княжески".

 

Коментари към новината

Още новини от Туризъм