Новини от област Стара Загора и България

" ТЕЦ Марица изток 2" отбеляза Деня на енергетика със спортен празник

8839 24/06/2022 15:48 Спорт България
ТЕЦ Марица изток 2 отбеляза Деня на енергетика със спортен празник
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Близо 300 служители се състезаваха в различни спортове


„ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД спази и тази година традицията да отбележи Деня на енергетиката със спортен празник. Близо 300 служители на най-голямата иновирана топлоелектрическа централа на Балканския полуостров се включиха в девет вида спорт и показаха завидно спортно майсторство и хъс за победа.
С благодарност за упорития труд, безценния професионализъм и отдаденост в работата се обърна към всички служители изпълнителният директор на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД инж. Живко Динчев. Той пожела на енергетиците и техните семейства здраве, късмет, увереност и много успехи.

Сред официалните гости, дошли да уважат професионалния празник на енергетиците от „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД, бяха заместник-министърът на енергетиката Пламен Данаилов, съветникът на министъра на енергетиката Венислав Цанов, изпълнителният директор на „Български енергиен холдинг“ ЕАД Иван Андреев и членът на Съвета на директорите на „Български енергиен холдинг“ ЕАД Диян Димитров.

В изцяло спортен аспект най-зрелищните съревнования бяха при футболните двубои. Там призът грабна сборният отбор на служители от отдел „Материално-техническо снабдяване“ и „Административен отдел“, който надделя във финала над тима на цех „Сероочистващи инсталации“ с дузпи след 1:1 в редовното време. Третото място остана за играчите от „Турбинен цех“, които се наложиха над колегите си от цех „Въглищно стопанство и пепелоизвоз“.

При волейболистите първото място заслужено зае тимът на „Електроцех“, който победи на финала „Турбинен цех“, а трети се класираха волейболистите на цех „Контролно-измервателни прибори, автоматика и информационно-управляващи системи“.
Баскетболът също се открои с оспорвани срещи. Най-високо на почетната стълбичка застана първият отбор на цех „Контролно-измервателни прибори, автоматика и информационно-управляващи системи“, който отстрани на финала играчите на „Електроцех“. На третото място се класираха състезателите от втория отбор на цех „Контролно-измервателни прибори, автоматика и информационно-управляващи системи“.

Дамите също взеха активно участие в спортния празник. В надпреварата по петанк класирането оглави тимът на „Електроцех“, следван от отбора на „Ремонтно-механична база“ и състезателките от сборния тим, наречен от самите тях „Родени за петанк“. При мъжете първи станаха от цех „Химическа водоочистка и режими“, втори –вторият отбор на „Електроцех“, а третата позиция заеха играчите от първия отбор на „Електроцех“.
Сериозен интерес сред участниците предизвика и състезанието по спортен бридж. В него призовото първо място грабна тимът в състав Иван Иванов и Слави Славов. Втори остана отборът на Христо Михов и Даниел Митев, а почетното трето място заеха бричорите Владимир Прекрутов и Пламен Атанасов.

Индивидуалните спортове и тази година привлякоха вниманието на десетки участници. Сред шахматистите се оформи сериозно гросмайсторско надиграване, в което победител стана Динко Тенев от цех „Химическа водоочистка и режими“. Втори на почетната стълбичка се нареди Станислав Георгиев от „Котелен цех“, а третото място заслужи Ганчо Ганев от „Ремонтно-механична база“.

Изключително точен мерник показаха участниците в съревнованието по дартс. Там първенец стана Димитър Митев от цех „Контролно-измервателни прибори, автоматика и информационно-управляващи системи“. „Среброто“ отиде при Мирослав Колев от „Котелен цех“, а „бронзът“ беше за Димитър Иванов – също от „Котелен цех“.
16 състезатели по тенис на маса предложиха изключително динамични двубои и с много хъс и умения първото място завоюва Станко Тодоров от „Котелен цех“. В класирането под номер две се нареди бившият служител на „Котелен цех“ Милен Йорданов, а трети остана Феодор Лабиснки от лаборатория „Вибродиагностика“.

Най-голям брой участници в индивидуалните спортове за поредна година събра таблата. Майсторските ходове и късметът на заровете донесоха титлата на Илия Илиев от „Ремонтно-механична база“. Негов подгласник стана Райко Стаменов от цех „Въглищно стопанство и пепелоизвоз“, а третото място в класирането зае Димитър Митев от „Ремонтно-механична база“.
Професионалният празник на енергетиците е утвърден с Решение № 231 на Министерския съвет от 23 май 1967 г. и се отбелязва на предпоследния неделен ден на месец юни.

Коментари към новината

Още новини от Спорт