Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Творчески колектив "На улицата" с тридневна поредица от събития

2169 23/06/2022 13:59 Култура Сцени
архив
Творчески колектив На улицата с тридневна поредица от събития
Divident.€U Divident.€U

Творчески колектив „На улицата” организира тридневна поредица от събития в Стара Загора. Те ще поставят на фокус дигиталните форми на изкуство и съвременните тенденции в творческите индустрии. Културната организация ще си партнира в провеждането им с двете нови споделени коуъркинг пространства (споделени работни места) в града - The Lodge и Nebula, както и с Международен младежки център - Стара Загора.

На 27-и юни, Колективът ще организира дискусия за бъдещето на дигиталното изкуство. В нея ще се представят възможности за създаване на творчество чрез използването на изкуствен интелект (ИИ), добавена и виртуална реалност и 3D инструменти. В рамките на събитието ще се проведе и практическа работилница за генериране на NFT и създаване на крипто портфейл и ще се разяснят техните приложения в арт сферата. Домакин на проявата, която ще започне в 18:30 часа, ще бъде коуъркинг пространството The Lodge, а водещи ще бъдат Недко Боянов от Творчески колектив “На улицата”.

На 28-и юни, от 19:30 часа, Арт колективът и Международен младежки център ще съорганизират среща за представяне на различните възможности за професионално развитие в креативните индустрии. В нея ще се постави акцент над професиите на бъдещето в творческата сфера, какви умения и мироглед трябва да има човек, за да работи като артист на свободна практика (freelancer) и къде може да се обучава в различните арт сфери.
На 29-и юни, от 18:30 часа, “На улицата” ще гостува в коуъркинг пространството Nebula за дискусия на тема NFT и криптовалути. Участниците в нея ще научат повече за технологиите, стоящи зад криптовалутите и възможностите, които предоставят за инвестиране и създаване на изкуство.

Основен лектор и двигател на събитията е съпредседателят на Арт колектива Недко Боянов. В различните дни ще вземат участие още и Боря Шапшалова от Криптоарт обществото в България и фрийлансърите Йоана Виденова и Неделин Маринов. Събитията са със свободен вход.

Повече информация може да откриете във фейсбук събитията:


Креативни професии - кариерно ориентиране - https://fb.me/e/2FXoTDBTU
Бъдещето на дигиталното изкуството - https://fb.me/e/1IMt70Oew
Какво е крипто за начинаещи - https://fb.me/e/1ctPUydiR

Коментари към новината

Още новини от Култура