Новини от област Стара Загора и България

Събития в Стара Загора

Романтика през юли под старозагорските липи

2202 22/06/2022 17:08 Култура Сцени
Романтика през юли под старозагорските липи
Divident.€U Divident.€U

Инициативата за тематични събития, които да обагрят летните месеци с творчество, предлага програма, изпълнена с музика, театър, арт и градски обиколки. Месецът ще премине с мотото „Романтика през юли“. Началото му е в първия юлски ден с „Училище по танци“ на „Ес Ти Денс“. Специално участие ще вземат дуо „Канцоне“. Танцовото шоу ще бъде на сцената пред Община Стара Загора, а началото е в 19.00 часа. Малко по-късно, в клуб “Drums” ще се случи концерт на “Little Big Band”.

Съботният ден ще предложи, от 10.00 часа, Арт работилнички, които ще оживят Алеята с кестените в парк „Пети октомври“. Вечерта на 2 юли е запазена пък за премиерата на рок операта „Парижката Света Богородица“ – продукция на Държавна опера Стара Загора. Античният форум „Августа Траяна“ ще посрещне мюзикъла от 21.00 часа.

Вторият съботен ден на юли отново кани на безплатен градски тур от 10.00 часа пред Туристическия информационен център. Участниците ще преминат през „Улица във времето“. Събитието е предвидено и за неделната сутрин със същия начален час.
Вечерите на 8 и 9 юли са запазени за „Доктор Рок фест“. Събитието, което лекува душата, ще се провежда на Античния форум от 19.00 часа. Входът е свободен.
На 15 юли, любителите на танца отново ще имат възможност да се включат в инициативата на „Ес Ти Денс“, която този път ще бъде със специалното участие на Общински духов оркестър. Мястото е сцената пред Общината, а началото е в 19.00 часа.
Събота и неделя, 16 и 17 юли, дават възможност на любителите на словото да тръгнат на „Поетична разходка по улиците на Стара Загора“. Безплатният градски тур започва от обичайното си място – ТИЦ, от 10.00 часа. В неделя ще се състои при повече от осем записани.
17 юли ще предложи още и театър под звездите на Античния форум, от 21.00 часа, с постановката „Сън в лятна нощ“ от Уилям Шекспир.

Съботният градски тур ще бъде под мотото „От Августа Траяна към Берое – градът между две епохи“, а наделният – „Памет за освобождението“. И двата са с начална точка Туристически информационен център, а часът е 10.00 ч.
Летните музикални вечери ще продължат на 23 юли с операта „Отело“ от Джузепе Верди. Специално участие ще вземат Тамара Калинкина и Желко Лучич. Началото е 21.00 часа, а мястото – Античен форум.
На 29 юли, от 20.30 часа, ще се състои концерт на “Jimmy`s Band“ в клуб „Drums”.

Коментари към новината

Още новини от Култура