Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Актьорът Ивалин Димитров получи Почетния знак на областния управител

2411 22/06/2022 16:23 Култура Сцени
Актьорът Ивалин Димитров получи Почетния знак на областния управител
Divident.€U Divident.€U

Проф. Наско Василев връчи днес Почетния знак на областния управител на актьора от Драматичен театър „Гео Милев“ Ивалин Димитров. Високото отличие той получи за прекрасните си актьорски превъплъщения и умели режисьорски решения и във връзка с 50-годишната му творческа кариера и 70-годишния юбилей.

В своето обръщение към любимия старозагорски актьор проф. Василев припомни забележителните му роли на сцената на театър „Гео Милев“, в който той работи вече повече от 42 години.
Под бурните аплодисменти на всички присъстващи в залата г-н Димитров прие отличието и благодари за признанието. С много чувство за хумор големият артист се върна назад към първите си роли, които е реализирал в театър „Сълза и смях“. Той призна, че една от първите актьорски реплики, които е трябвало да произнесе на сцена, била “Какви закони в тая страна?!“.

„Живеем в интересно време. Друго наказание не се предвижда. На мен лично не ми остана време да скучая“, каза с усмивка Ивалин Димитров. Успехът на един творец и на всеки човек изобщо, се измерва с критериите му. Ако си минималист, никога няма да полетиш. Затова благодаря на всички и пожелавам вяра и високи критерии“, заяви той.

След връчването на наградата започна заседанието на новосформираната Областна комисия по култура под председателството на зам. областния управител арх. Банко Банов. Участниците в нея приеха правилник за дейността и обсъдиха механизми за координация на културните мероприятия, които се провеждат в Старозагорска област. На заседанието бе обсъдена и работата на читалищата в областта.

Коментари към новината

Още новини от Култура