Новини от област Стара Загора и България

Туризъм

Чирпанският край влиза в програмата на израелските туристи това лято

Чирпанският край влиза в програмата на израелските туристи това лято
Divident.€U Divident.€U

Туристите ще посетят винарни, музеи, както и най-стария манастир в Европа "Свети Атанасий"

 Първите израелски туристи, които ще посетят община Чирпан ще дойдат от българското Черноморие след дни, това обсъдиха на среща в София кметът на Чирпан Ивайло Крачолов и посланика на Държавата Израел Н. Пр. Йорам Елрон. Двамата разговаряха за възможностите на сътрудничество, като акцентът бе партньорство в сферата на туризма.

Впечатлен от природните дадености на община Чирпан, от музеите, празничните събития и винарните, дипломатът определи Чирпан като „лавандуловата столица“ на България и подчерта радостта си от визитата край лилавите плантации. В срещата участва и представителят на туристическа браншова организация на Израел Цачи Самия, който презентира в Международния форум в Чирпан интересите на пътуващите в България свои сънародници.

„Вниманието на израелските туристи ще бъде привлечено от лавандулата, от най-стария манастир в Европа "Свети Атанасий " в Златна ливада и от винените турове в района. Журналисти през септември ще посетят община Чирпан с цел промотирането на района като туристическа дестинация“, каза кметът след срещата. Той запозна Н. Пр. Йорам Елрон с важните проекти за общината и стратегията за туризъм.

 

Коментари към новината

Още новини от Туризъм