Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Жените-социалистки излязоха с призив за безопасно детско лято

1968 22/06/2022 09:03 Политика Власт
Жените-социалистки  излязоха с призив за безопасно детско лято
Divident.€U Divident.€U

Навреме да се поставят забранителни и информационни табели, за да не се стига до нежелани последици

Жените-социалистки в старозагорска област излязоха с призив към институциите и общините за осигуряване на безопасно лято за децата. Те настояват „да се осигури защитена и здравословна среда - приоритет на общинските стратегии и програми за закрила на децата. Изпълняването им започва с предоставянето на пълноценна информация по различни канали за деца и родители относно зоните за игри, охраняемите водни обекти, безопасните открити кътове и спортни площадки“, сочи Позиция на Областния съвет на Обединението на жените-социалистки, приета на заседание по повод данните на различни доклади за летните рискове и опазване здравето и живота на децата.

Активистките се надяват, че институциите своевременно ще поставят забранителни, предупредителни и информационни табели, сочещи ограниченията за къпане в неохраняеми водоеми, правила за ползване на басейни, работно време, следене ежедневно за чистотата на водата, указания за достъпност в планинските местности, планове за действие при спешни ситуации и т.н. , за да не се стига до нежелани последици, наранявания и случки с неочакван край. „Обръщаме се към летните академии, читалищата, детските центрове и спортните клубове в старозагорска област, които функционират по време на ваканцията, да разговарят с подрастващите за правилното движение на велосипедисти, на водачи на индивидуални електрически превозни средства и двуколесни превозни средства с оглед опазване здравето и живота на децата“, заяви председателят на Обединението в област Стара Загора Петя Александрова.

Жените са убедени, че опазването им и осигуряването на безопасна ваканция е резултат от обединените усилия на държавни институции, местна власт и гражданско общество , с подчертаната роля на отговорното родителство, превантивната дейност и навременната достъпна информация. „Любимият сезон на малки и големи деца и ученици, който започва от днес, крие рискове на открито, носещи тревога на близките, особено на онези с ангажименти, непозволяващи да бъдат близо до тях. Не оставяйте без наблюдение, надзор и грижа децата! “, апелират от Обединението

 

Коментари към новината

Още новини от Политика