Новини от област Стара Загора и България

От МВР се задействаха във връзка със заявени протести в социалните мрежи

От МВР се задействаха във връзка със заявени протести в социалните мрежи
Divident.€U Divident.€U

Проверката ще обхване територията на цялата страна

От МВР предприемат мерки за предотвратяване на ескалация по време на заявените протести, съобщиха от вътрешното ведомство.

Действията им са продиктувани от оперативна информация и множество сигнали за публикации в социалните мрежи, които призовават към ескалация на напрежението по време на планираните за тази седмица протести. Разпоредена е проверка.

Целта е незабавното установяване на хора, които призовават към противоправни действия. Проверката ще обхване територията на цялата страна, съобщават от пресцентъра на полицията.

МВР зачита правото за свободно изразяване на гражданска позиция, като ще изпълни безкомпромисно задълженията си по закон за опазване на обществения ред и предотвратяване на правонарушения, допълват от там.

Припомняме, утре, 21 юни 2022 г., в парламента трябва да започнат дебатите за вота на недоверие към кабинета на Кирил Петков. Още днес, 20 юни, се очакват протести в подкрепа и срещу кабинета.
В 18:30 ч. е насрочен граждански протест в подкрепа на правителството, към който ще се съединят демонстрантите от шествието в подкрепа на парламентаризма

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред