Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Творците от Международния пленер по живопис подредиха изложба в зала "Байер"

4979 16/06/2022 11:18 Култура Изложби
Творците от Международния пленер по живопис подредиха изложба в зала Байер
Divident.€U Divident.€U

Oфициално бе открита изложбата на 26-тото издание от Международния пленер по живопис „Дружба“. Творбите си представиха 8-те талантливи участници, потопили се в магията на Стара Загора и запечатали с бои най-силните си впечатления. Сред тях е украинката Олга Гребеник, която е бежанка от войната в родния си град Харков, но се включва с желание и емоция в създаването на живописна красота. Тя е родена в Харков и по образование архитект, от 2009 година до сега работи като свободен артист.

Участниците в „Дружба“ са още творците Антон Антонов от Казанлък,  доц. дн Атанас Тотляков от Великотърновския университет, Дан Тенев от Димитровград, Иван Велчев от Плевен, Николай Тодоров от Добрич, както старозагорското присъствие Слави Славов и Тодор Ковачев.

„Удоволствие е за мен отново да бъда сред вас! Сърдечно благодаря за участието на творците в този така авторитетен форум, съпровождан от дългогодишна история и се надявам споменът да остане скъп за вас, да споделяте видяното и преживяното в нашия град. Пожелавам още творчески успехи, незабравими моменти и просперитет“, каза по време на събитието началникът на отдел „Култура“ на Община Стара Загора Диана Атанасова. „Събитието се превърна в традиция за Съюза на българските художници в града на липите, а Община Стара Загора отново даде своята подкрепа“, допълни тя.

Художниците получиха грамота за участие, както и юбилеен плакет с автор Тодор Ковачев, който също е част от тазгодишното издание на емблематичния пленер.

Експозицията ще остане до края на месеца в изложбена зала „Байер“ на разположение на всеки, който има желание да се наслади на майсторските творби.

Коментари към новината

Още новини от Култура