Новини от област Стара Загора и България

Недоволство

Над 4000 подписа събраха против закриването на Районен съд - Гълъбово

Над 4000 подписа събраха против закриването на Районен съд - Гълъбово
Divident.€U Divident.€U

На обсъждането в петък се очаква да се включи част от засегната общественост

На 17 юни  от 10:30 часа в зала 7 на Окръжен съд Стара Загора ще се състои обществено обсъждане във връзка с предложението на Висшия съдебен съвет за обединяване, чрез вливане на Районен съд – Гълъбово към Районен съд – Раднево.

В Гълъбово продължава да се събира подписка, която са подкрепили на 4000 човека, писма за подкрепа и становища против закриването на съда с мотивите, че ще се увеличат неудобствата и финансовата тежест на граждани, организации, структури на държавните институции, юридическите лица и предприятия, включително и такива с национално значение на територията на Общината, понеже ще последва и закриването на Нотариалната кантора, Службата по вписванията и други административни структури.
Към момента, Районен съд - Гълъбово е кадрово обезпечен, има избран нов председател, който встъпи в длъжност на 01.06.2022 год.

Обезпечен е и сградният фонд, в който се помещават Районен съд, Прокуратура, Служба по вписвания, СИС, като същият е предоставен безвъзмездно на ВСС.
На 30 май 2022 година, на свое заседание, Общински съвет – Гълъбово, с решение № 345 прие Декларация – становище против предложението на Висшия съдебен съвет, където ясно са изложени мотиви и съображения. Фирми и големи предприятия в Гълъбово също се присъединиха с писма за подкрепа против закриването на съда.

На самото обсъждане в петък, се очаква да се включи много голяма част от засегната общественост.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред