Новини от област Стара Загора и България

Инвеститор ще строи фабрика със 100 работни места в Индустриална зона "Загоре"

3245 15/06/2022 12:24 Икономика Бизнес
Инвеститор ще строи фабрика със 100 работни места в Индустриална зона Загоре
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Трети инвеститор за последните три месеца входира свое инвестиционно намерение в старозагорската Индустриална зона „Загоре“. Това е стартъп компания с чуждестранно участие, която налага нова и модерна технология за обработка на продукти. Компанията иска да закупи парцел в зоната.

Инвеститорът е заявил желание да придобие малко над 4 дка земя, като намерението му е да изгради фабрика, която да работи в симбиоза с местните производители. Планираната инвестиция на компанията е в размер на над 6 млн. лева, като плановете са да бъдат наети на работа 100 човека.

Целта на фирмата е да изнесе и развие своята производствена линия и технологично производство, в регион с високо развито селско стопанство. Реализираната продукция ще бъде за износ.
В индустриалната зона „Загоре“ до момента са продадени 8 имота, за останалите също се водят разговори.

„Не можем да отречем, че се радваме на добри резултати по отношение на инвеститорски интерес и реализация на инвестиционни намерения. Отдавам това на добре свършената ни работа през предходните няколко години. Стремежът ни да се наложим като част от добрите практики в областта, дава своето отражение. На територията на „Индустриална зона Загоре“ АД може да видите реализирани проекти, а не просто ниви“, каза изпълнителният ѝ директор Радослав Танев.

Коментари към новината

Още новини от Икономика