Новини от област Стара Загора и България

263 седмокласници и десетокласници в Старозагорско не се явиха на изпита по БЕЛ

263 седмокласници и десетокласници в Старозагорско не се явиха на изпита по БЕЛ
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Неявилите се на Национално външно оценяване по БЕЛ също имат право да кандидатстват

143 от общо 2892 седмокласници в Старозагорски регион не се явиха на днешното национално външно оценяване по БЕЛ, съобщи за Divident.EU изпълняващият длъжността началник на РУО в Стара Загора Милена Йолдова.
Неявилите се десетокласници на Националното външно оценяване по БЕЛ в Старозагорски регион пък са 120 от общо 2 337.

Неявилите се на изпита по БЕЛ седмокласници също имат право да кандидатстват, но стартовият им бал ще бъде по-нисък в сравнение с децата, които имат резултати от националното външно оценяване, казват от РУО – Стара Загора.
В 10ч. започна изпитът по БЕЛ за седмокласниците в страната. В Старозагорски регион той се проведе в 89 училища. Няма анулирани писмени работи.

Резултатите от външното оценяване в 7 клас, които са балообразуващи за кандидатстване в гимназия, ще бъдат обявени по електронен път до 28 юни.
Между 5 и 7 юли тече срокът за записване за първия етап на кандидатстване. Резултатите от него ще бъдат публикувани до 12 юли.

Изпитът на десетокласниците се проведе в 41 старозагорски учебни заведения. Втората изпитна дата по математика е 16 юни. Оценките трябва да бъдат оповестени до 28 юни.
Над 110 хиляди седмокласници и десетокласници в страната се явиха днес на Националното външно оценяване по български език и литература.

Оценката от изпита на седмокласниците се използва за кандидатстване в гимназиите след 7- ми клас, а с резултата си десетокласниците от обединените училища могат да продължат във втори гимназиален етап.
Десетокласниците се явяват на Национално външно оценяване за втора поредна година.

 

Коментари към новината

Още новини от Образование