Новини от област Стара Загора и България

Хванаха трафиканти на хора, превозвали нелегално емигранти по АМ "Тракия"

Хванаха трафиканти на хора, превозвали нелегално емигранти по АМ Тракия
Divident.€U Divident.€U

Трима мъже са задържани в Стара Загора с обвинение за незаконно превозване на чужденци през страната.

Районна прокуратура Стара Загора привлече по обвинение в незаконен трафик на хора К.С. на 51 години, Г.К. на 37 години и Ж.Т. на 37 години за това, че на 10 юни на автомагистрала „Тракия“ района на Стара Загора са превозвали шестима граждани на Мароко, преминали на българска територия през „зелена“ граница от Турция.

Според прокуратурата тримата са действали като съучастници, К.С. като извършител, а Г.К. и Ж.Т. като помагачи.

На 9 юни с осигурен от двамата помагачи лек автомобил "Пежо" К.С. потеглил от София, за да извърши превоз на хора в обратна посока - от Бургас до София. Уговорката била двамата му помагачи да се движат пред него с друг автомобил, като пилотна кола и да го уведомяват за полицейски патрули, за да достигнат крайната дестинация без проблеми.

Двата автомобила потеглили от София в посока към Бургас, поддържайки непрекъсната комуникация помежду си.

След пристигането им в Бургас били получени нови указания - да вземат чуждите граждани близо до Сливен. Двата автомобила потеглили обратно. Те спрели в местност близо до града. Там в автомобила, управляван от К.С., се качили общо шест чужденци - граждани на Мароко.

Двете коли потеглили по автомагистрала „Тракия“ в посока към София. На 10 юни в района на област Стара Загора, били спрени за проверка от служители на ОД на МВР - Стара Загора, които установили незаконния превоз на чуждите граждани.

Тримата обвиняеми са осъждани, Г.К. за същото по вид престъпление. Те са били задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.
По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред