Новини от област Стара Загора и България

Министър на Слави: "Има такъв народ" не е парламентарен, а бизнес проект

2220 13/06/2022 18:44 Политика Власт
Министър на Слави: Има такъв народ не е парламентарен, а бизнес проект
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

„Слави Трифонов никога не се е интересувал от мнението на избирателите.Той не се е интересувал от депутатите си и не ги познава. Не е дошъл да види офиса дори в родния си град Плевен.
При всичките ми срещи с него у мен се задълбочаваше усещането, че „Има такъв народ“ не е парламентарен проект. ИТН е бизнес проект“. Това каза на пресконференция министърът на спорта в оставка от партията на Слави Трифонов Радостин Василев.

Той допълни, че причината за оттеглянето на министрите от „ИТН“ не е Македония. Причината е, че не могат да се реализират някакви финансови интереси. Трифонов не е жаден за власт, той е бизнесмен, допълни Василев.

Радостин Василев напуска парламентарната група и партията заедно с колегите си Иво Атанасов, Николай Радулов, Светлин Стоянов, Георги Георгиев, Деян Петков - общински коодринатор на Плевен.
Поведението на Слави Трифонов като едноличен собственик доведе до това, че тази партия се самоизчегърта, а с това, което направи, изчегърта цялата държава, каза на брифинга Василев.

„Не съм вярвал, че ще изрека тези думи, но дойде моментът, в който България ми е по-важна от група лица, които най-вероятно владеят нашия лидер", допълни той.
Решението на Трифонов да изтегли министрите си от кабинета не е координирано с никого. Разбрах, че ще бъда изтеглен 30 минути преди изказването на Трифонов, посочи министърът в оставка.

Не съм го виждал откакто станах министър. Явно разбиранията ни за морал са различни, допълни министърът в оставка.
Докато през април бе оправдано оттеглянето ни от властта, бях свидетел на безпрецедентното необяснимо саботиране на властта. Подлъгах страшно много хора. Ангажирах хора да ми помагат в министерството. Аз си зарязах семейството, почти си унищожих адвокатската практика за каузата, защитавах Трифонов.

Най-вероятно задкулисието проби при нас", коментира Радостин Василев
Той допълни, че моралът на Слави не е достатъчен, за да бъде лидер на тази партия. Принципите на ИТН не могат да бъдат нарушавани дори от Слави Трифонов. През последните дни бяхме подложени на много голям натиск, много колеги ни подкрепят", добави Василев.

Коментари към новината

Още новини от Политика