Новини от област Стара Загора и България

И този уикенд безплатен тур "Стара Загора - неразказани истории по правите улици"

И този уикенд безплатен тур Стара Загора - неразказани истории по правите улици
Divident.€U Divident.€U

На 18 и 19 юни, от 10.00 часа ще се проведат безплатни градски турове от поредицата „Неразказани истории по правите улици“. Началната спирка на завладяващото пътешествие е Туристическият информационен център в Стара Загора.
Градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева ще върне участниците назад във времето и ще разкаже позабравени истории за любопитни места в града и за хората, живели някога под липите. Посетителите ще имат възможност да разберат малко повече за начините, по които са прекарвали свободното си време и как са се забавлявали старозагорци през 20-те и 30-те години на миналия век.

Местата в групите са ограничени до 20 човека. Записването ще бъде преустановено при достигане на лимита за всяка група. За 19 юни – минимумът за група е 8 човека, при по-малко записани, турът няма да се състои.
Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център Стара Загора под надслов „Стара Загора - неразказани истории по правите улици“ се осъществява с помощта на Регионален исторически музей - Стара Загора и Регионална библиотека "Захарий Княжески" - Стара Загора

Желаещите могат да:
• последват линка към формата за записване: https://forms.gle/sx7XpDt75xnkJbCr9
• позвънят на телефон: 042/ 62 70 98
• отидат на място в Туристически информационен център (бул.“Руски“ № 27),

 

Коментари към новината

Още новини от Туризъм