Новини от област Стара Загора и България

Спортни успехи

Двама братя върнаха спортната слава на Стара Загора при вдигането на тежести

5014 13/06/2022 15:17 Спорт Стара Загора
Двама братя върнаха спортната слава на Стара Загора при вдигането на тежести
Divident.€U Divident.€U

Двама старозагорци – братята Валентин Генчев и Габриел Маринов, завоюваха медали от Европейско първенство по вдигане на тежести, провело се в Тирана. Двете млади старозагорски надежди вдъхнаха нов живот на славата при щангите под липите. 22-годишният Валентин е шампион в категория до 67 кг, а 19-годишният Габриел донесе на града бронзов медал в категория до 61 кг. И двамата са категорични, че се готвят усилено за бъдещи успехи и предстоящото Световно първенство в Колумбия през декември.

За Стара Загора последният спечелен медал от Европейско първенство по вдигане на тежести при мъжете е от 1970 година, стана ясно по време на срещата на спортистите със зам.-кмета Красимира Чахова и началника на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов.
„Конкуренцията е голяма и всички се борят за медалите. Изключителна чест е, че успяхме да ги спечелим. Благодаря на нашия треньор за усилията и вярата в нас“, каза Валентин Генчев. „Не беше лесно, подготовката е дълга и трудна, но продължаваме да работим за още по-добри успехи занапред. Огромни благодарности към нашия треньор“ допълни неговият брат Габриел.

„Щастлива съм, че днес приветствам тези момчета. Горди сме с вашите постижения, горди сме, че прославяте Стара Загора с отличията си. Много труд стои зад тези отличия, но вие връщате славата и успехите за града ни“, каза зам.-кметът Красимира Чахова. „Валентин Генчев е носител и на приза „Спортист на годината“ за миналата година, което показва надграждането и мотивацията му“, отбеляза още ресорният зам.-кмет.

Председателят на спортен клуб по вдигане на тежести „Берое“ доц. Димитър Димитров изрази своите благодарности към кмета на Стара Загора Живко Тодоров за подкрепата към спорта и оценения труд на спортистите и екипите, които работят с тях.
„Пожелавам на момчетата най-вече да са здрави и да се стремят към още повече медали!“, с гордост и признателност допълни техният треньор Стоян Стоянов.
Почетни плакети и подаръци на младите спортисти бяха връчени от името на Община Стара Загора.

Коментари към новината

Още новини от Спорт